Annonce
Vejle Boldklub

De første VB-spillere er mødt tidligt ind: Det er dog ingen straffeaktion

VB-træner Peter Sørensen får torsdag samling over alle mand. I første omgang er det kun en mindre gruppe spillere, som er mødt ind. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
De første VB-spillere er mødt og gået i gang med forberedelserne til den kommende halvsæson. Og forberedelserne tegner til at blive kraftigt udfordret af corona-situationen.

Opdateret: I artiklen fremgik det tidligere, at ingen ville få adgang til Tyrkiet, hvis de 28 eller færre dage inden indrejse var testet positiv for smitte med corona. Det gælder fortsat, men der er adgang til Tyrkiet, hvis man enten er vaccineret med to stik, eller hvis man kan fremvise en negativ PCR-test som er udført 72 timer før afrejse, eller hvis man kan fremvise en negativ antigen test (kviktest) som er udført 48 timer før afrejse, eller hvis man er under 12 år gammel.

Vejle: Det foregår i flere tempi, når Vejle Boldklub tager fat på forberedelserne til foråret 2022.

De første spillere kom mandag, og de følgende dage støder flere til, inden truppen torsdag er så godt som fuldtallig.

Annonce

- Vi har spillere, som af flere forskellige årsager kom dårligt igennem efteråret, og det er dem, vi gerne vil se lidt tidligere end de øvrige, siger VB-træner Peter Sørensen.

- Flere kom langt inde i sæsonen og nåede aldrig en rigtig preseason, hvilket de i løbet af efteråret led under, der var spillere, som døjede en del med skader, og andre havde forløb med corona-smitte, som satte dem tilbage fysisk, fortsætter Peter Sørensen.

De spillere ønsker Peter Sørensen og klubbens sundhedsstab at kigge nærmere på, inden forberedelserne for alvor begynder.

- Der er ikke tale om en straffeaktion. Vi gør det her for at tage bedst mulig vare på dem, siger VB-træneren.

De spillere, som er tilsagt tidligere end de øvrige er blandt andre Luka Djordevic og Heron Crespo da Silva (begge kom sent i efteråret), Mouhamadou Drammeh og Dominici Vinicius (begge døjede med skader) og Dimitrios Emmanouilidis og Saeid Ezatolahi (begge ramt af corona).

Ikke som i Peter Sørensens tid

Flere af de øvrige superliga-klubber samlede allerede i sidste uge spillere for første gang, mens VB trækker den en uge længere.

- Vi får fem-seks ugers forberedelse, og det bør være nok. På grund af vores pokalkvartfinaler spillede vi et par uger længere end de fleste andre, og spillerne havde brug for ferien, siger Peter Sørensen.

Hvis en indrejst i Tyrkiet smittes med Covid-19 venter mellem 10 og 14 dages karantæne. Det vil sige, at en efterladt i Tyrkiet risikerer at komme to uger senere hjem end de øvrige.

- Og i dag er spillerne så professionelle, at følger de programmer, de får - i modsætning til den gang, jeg selv spillede, fortsætter han.

Annonce

Restriktioner gør det svært

En væsentlig del af de kommende fem-seks uger er henlagt til Tyrkiet, hvor klubben efter planen tilbringer et par uger, fra 23. januar til 6. februar.

Corona-situationen i Tyrkiet gør det dog usikkert, om træningslejren bliver til noget, da rejserestriktionerne til Tyrkiet udgør en stor forhindring.

- Med de nuværende restriktioner ser det noget usikkert ud, vurderer Peter Sørensen.

- Jeg vil være ked af at efterlade spillere i Danmark, og det samme gælder, hvis vi skal efterlade spillere i Tyrkiet, når vi rejser hjem, siger Peter Sørensen.

Annonce

Risikerer at miste spillere

VB rejser som nævnt hjem 6. februar, og det er præcis to uger inden, klubben forårsdebuterer i Superligaen. Dermed vil eventuelle spillere, som efterlades i Tyrkiet, med næsten 100 procent sikkerhed værre ude i minimum sæsonpremieren.

VB ved af bitter erfaring, hvad en corona-karantæne koster, da sådan én oplevede Dimitrios Emmanouilidis. I efteråret blev Emmanouilidis smittet med Covid-19 i forbindelse med en landsholdssamling med Grækenlands U21-landshold. Da sad Emmanouilidis en halv snes dage i karantæne på et hotelværelse i Athen. Efter han kom retur til Danmark, gik der tre-fire uger, inden han atter kom i fulde omdrejninger.

Annonce

Træningslejren er central

En eventuel aflysning af træningslejren betyder, at Peter Sørensen og de øvrige i VB’s trænerteam må rekonstruere stort set hele forberedelsesfasen, da de to uger i Tyrkiet er helt centrale.

- En træningslejr er vigtig, og jeg ser vores netop i år som ekstra vigtig. Jeg har en del, vi meget gerne skal igennem, og der er mange ting, som er meget lettere, når man er af sted sammen i et par uger i ordentligt vejr, siger Peter Sørensen og fortsætter:

- Hjemme fryser det sikkert, og så er det næsten umuligt at træne ting, som kræver, at spillerne står stille - for eksempel forsvarsspil og dødbolde, og når vi er sammen 24 timer i døgnet, er det lettere at få alle de snakke, vi gerne skal have.

VB har endnu ikke sat en deadline for, hvornår klubben beslutter, om den tager i træningslejr eller ej.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce