x
Annonce
Give

De fandt musikken på sporenes dag

Sopranen Anna Wierøds stemme klang klart og tydeligt i den naturskabte operagryde ved "Æ Ståld" ved Odderbækken. Træerne bag sørgede for en god akustik til såvel hendes stemme som Simon Wildaus guitar.
Vejret kunne der ikke klages på, da 130 pinsedag deltog i sporenes dag ved Odderbækken. Tørvejr, sol og skyer med en frisk brise. Perfekt til en travetur og til at nyde musikalske indslag undervejs. Odderbæks Vandløbslaug, AkadeMidt og Thyregod og Vester menighedsråd havde kombineret de to ting og det hele gik op i en højere enhed.
Annonce
På en gammel gravhøj fra bronzealderen spillede fløjtenisten Anette Friisholm fuglestemmer.

Fuglefløjt i skoven

Traveturen startede ved Thyregod Præstegård og efter en lille halv time nåede vandringsflokken frem til "Kattenes høj" en gammel bronzealdergravhøj. Her blev benene hvilet og ørerne tog over. De kunne høre Anette Friisholm divertere med nogle af van Eycks fuglefløjtsvariationer på sin blokfløjte. For nogle var det sikkert den eneste gang, de kommer til at opleve nattergalen i år, om end det var i en "ostasiatisk" udgave. De små musikstykker inspireret af fuglenes sang gik godt igennem, selv om det var under åben himmel.

Stor stemme og drama

Det samme gjorde Anna Wierøds store stemme, da hun sammen med guitaristen Simon Wildau fremførte Poul Ruders Pestsange. Den danske komponist har sat musik til et digt af Thomas Nash, der levede i London under den sorte død. Poul Ruders værk kombinerede renæssancemusikken med en anelse kabaretstemning. Anna Wierød formåede både i sang og dramaturgi at formidle håbløsheden, afmagten og vreden i Thomas Nashs klagesang.

En interessant blanding

Tilbage ved præstegården var der folkemusik ved familien Skjærbæk og siden "Spillemandsmesse", hvor Hærvejskoret sang. "Spillemandsmessen" er et sjovt miks. Egentlig er det en messe inspireret af de katolske messer med alt fra "kyrie" til "agnus dei". I 2004 blev den digtet på dansk og kombineret med folkemusikalske toner. Det er lidt som at overvære en gudstjeneste til et høstbal i laden. Det skal man lige vænne sig, men det var velopført og velklingende. Undervejs på vandreturen krydrede Poul Erik Jensen med fortællinger om den afvekslende natur, om mosesagn og svenskerkrige og om den hedengangne jernbane, der gjorde opdyrkningen af den magre jord mulig ved at bringe store mængder mergel og kalk til området.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce