Annonce
Billund

De fleste overvejer stadig

Hovedparten af de nuværende byrådsmedlemmer overvejer stadig, om de skal genopstille, når der til november næste år skal vælges et nyt byråd. Kun otte af de 25 byrådsmedlemmer svarer uden omsvøb ?ja? på spørgsmålet om, hvorvidt de genopstiller. To svarer ?nej?, mens 15 endnu ikke har taget endelig stilling.Arkivfoto
Annonce
Billund Kommune - Langt hovedparten af de 25 byrådsmedlemmer i Billund Kommune har endnu ikke besluttet, om de vil være at finde på stemmesedlen, når der i november 2017 igen er kommunalvalg.

Det viser en rundspørge foretaget af avisen.

Ved det seneste valg i november 2013 blev mere end halvdelen af byrådet skiftet ud, og 13 ud af de nuværende 25 byrådspolitikere er dermed i gang med deres første periode i politik.

Noget tyder altså på, at der ved det kommende valg igen vil blive byttet ud på en række pladser.
Annonce

Kun to svarer nej

På nuværende tidspunkt er der dog kun to byrådsmeddlemmer, der klart har meldt ud, at de ikke ønsker at genopstille ved det kommende valg. Det er Gitte Ottossen (S), der efter et par mislykkede forsøg på at vinde borgmesterkæden har besluttet at lade den opgave gå videre til en anden, endnu unavngiven person, samt Bjarne Jensen (DF), der fra næste valgperiode vil koncentrere sit politiske engagement et andet sted.

Det vil dog være overraskende, hvis ikke de otte, der uden omsvøb har svaret ja på spørgsmålet om, hvorvidt de vil genopstille, får følgeskab af flere af de nuværende byrådsmedlemmer.

Eksempelvis svarer Ulrich Kristensen (V), at "det er overvejende sandsynligt", at han går efter endnu en periode, og Kim Gosvig Hansen (K) svarer - som sandt er - at det bliver afgjort på partiets opstillingsmøde, men at han "ikke føler at have nået den politiske pensionsalder", hvilket formentlig betyder, at han vil gå efter endnu en periode som byrådsmedlem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce