Annonce
Debat

De frivillige skal hyldes - ikke mindst i denne tid

Torben Dalby Larsen. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: De frivillige i Danmark spiller en uvurderlig rolle i vores samfund.

For med deres ønske om og indsats for at hjælpe andre bidrager de til at gøre hverdagen bedre for mange danskere.

Men corona-krisen har sat det frivillige arbejde under pres herhjemme.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen af danskere, der ikke har udført frivilligt arbejde inden for de seneste tre måneder, er steget fra 64 pct. i fjerde kvartal 2019 til 71 pct. i tredje kvartal i 2020.

Faldet hænger givetvis sammen med corona-restriktioner som f.eks. forsamlingsforbud eller adgangsbegrænsninger hos ældre, der gør det svært at udføre frivilligt arbejde.

Men netop i denne tid, hvor vores hverdag er vendt på hovedet og præget af social isolation, er der særligt brug for frivillige, der er villige til at hjælpe og gøre en forskel for andre.

Derfor er det ekstra vigtigt i denne tid at hylde de danskere, der trods svære omstændigheder gør en stor frivillig indsats for at forbedre hverdagen for andre.

Fem af de frivillige initiativer er netop blevet hædret af PFA Brug Livet Fonden.

Fonden støtter ildsjæle, som hjælper andre til at bruge livet. Og fondens årlige støtte går i år til en række initiativer, der hjælper børn og familier, som oplever modgang.

Der er tale om "For Lige Vilkårs frivillige bisidderkorps", "Skyggebørn - vi hjælper børn og unge i sorg", "Mentorbarn - Relationer for livet", "Ønskeland - ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familier" og "Forældre og sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød".

Netop i denne tid med social isolation finder vi det særligt vigtigt, at der rettes opmærksomhed mod dem, som skaber fællesskaber til at møde nogle af livets sværeste udfordringer.

Det er tilfældet med de fem initiativer, som meget konkret viser, at det kan gøre en kæmpe forskel for andre, når man som frivillig giver sit bidrag til at gøre andres liv bedre, lettere eller tryggere.


De frivillige ildsjæle er der heldigvis mange af herhjemme. Og selvom deres hverdag også er påvirket af corona, så er deres ønske om og villighed til at hjælpe andre intakt.

Torben Dalby Larsen


De frivillige ildsjæle er der heldigvis mange af herhjemme. Og selvom deres hverdag også er påvirket af corona, så er deres ønske om og villighed til at hjælpe andre intakt.

Deres indsats er uvurderlig, og derfor fortjener de hyldest og vores dybeste taknemmelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce