Annonce
Vejle

De går lige til stregen: Satiretegnere viser deres kunst

Karikaturer af USA's præsident Donald Trump er omdrejningspunkt for temaet "Magtens ansigt" i Vejle Kunstmuseums kommende særudstilling "Lige til stregen. En satirisk jordomrejse". Her er det "Three KEYS to understand Trump" af tegneren Rodrigo Xavier Bonilla Zapata, kendt som Bonil. Tegning: Bonil

Magthaverne frygter dem. De kan sætte verden i brand. Vejle Kunstmuseum viser satiretegneres arbejder fra hele verden.

Annonce

Vejle: Fra lørdag den 13. oktober viser Vejle Kunstmuseum en særudstilling med satiretegninger fra hele verden.

- Over hele verden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender, siger museet om udstillingen, der er skabt af museumsinspektør Trine Grøne.

De såkaldte Muhammed-tegninger viste, hvor farlige satiretegninger er. De er dog ikke en del af denne udstilling. Der er mange andre mindre kendte historier om tegninger, der har vakt røre, om overgreb, og om tegnere, der har kæmpet for deres ret til at ytre sig. Nogle af de historier møder publikum i udstillingen.

Annonce

500 tegninger

Henover sommeren har Vejle Kunstmuseum modtaget op mod 500 tegninger fra mere end 60 satiretegnere fra hele verden, indenfor udstillingens fire temaer. De inviterede tegnere er teknisk og kunstnerisk betragtet blandt verdens bedste. Der er danske navne som Lars Refn, Bob Katzenelson, Informations Mia Mottelson, Roald Als fra Politiken samt Arne Sørensen, der i en menneskealder har tegnet til Vejle Amts Folkeblad. Det er også ham, der åbner udstillingen lørdag den 13. oktober klokken 14.

International satirisk tegnekunst kan opleves via værker af sydafrikanske Zapiro, Cristina Sampaio fra Portugal og mexicanske Cintia Bolio.

I løbet af udstillingsperioden holdes karikaturworkshop med Bob Katzenelson, foredrag, omvisninger, og i januar 2019 er der besøg af den verdensberømte sydafrikanske satiretegner Zapiro.

Den gratis udstilling kan ses til 17. marts 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce