Annonce
Vejle

De gik i demonstration for to en halv måned siden: Forældre savner svar på antallet af pædagoger

Anne Sofie Stjernholm er en af de aktive forældre bag "Hvor er der en voksen i Vejle?" Efter tre måneders arbejde ved hun stadig ikke, hvor højt på politikernes liste ønsket om færre børn pr. pædagog ligger. Foto: Leif Baun
Forældre frygter, at centrale normeringer på daginstitutioner vil blive syltet i Vejle.

Vejle: 6. april blev der holdt en stor demonstration i Vejle og mange andre steder i landet, hvor forældrene spurgte: "Hvor er der en voksen?". Og 29. maj tog en gruppe forældre ordet i Vejle Byråds spørgetid for at efterlyse ansættelser af pædagoger, så der er færre børn pr. pædagog i pasningstilbuddene til de 0-5-årige.

Her to en halv måned senere føler en forældrerepræsentant ikke, at forældrene er blevet meget klogere.

Anne Sofie Stjernholm oplyser, at arrangørerne af demonstrationen i Vejle anslår, at der deltog omkring 700 småbørnsforældre i den lokale aktion. Og at der var omkring 80.000 forældre på gaden på landsplan. Hun siger:

- Det undrer, at der kan være så mange på gaderne, og at vi så hører, at emnet ikke har været sat på dagsordenen nogen steder i kommunen. Det har været diskuteret i statsministerdebatterne i valgkampen. Selv Venstre talte om velfærdsinvesteringer. Det vil være ubærligt, hvis der kommer rigtige tiltag centralt, som vi ikke ser skyggen af herude, fordi vi sidder i en kommune med en smal konstituering, der er imod, siger Anne Sofie Stjernholm.

Hendes frygt er blevet yderligere aktuel efter nyheden om, at minimumsnormeringer er nævnt i det forståelsespapir, der danner grundlag for Mette Frederiksens nye socialdemokratiske regering.

Annonce
I mit hoved handler det ikke om, at vi ikke har råd til at investere i børnene. Det handler om, at vi ikke har råd til at lade være. Det er i børnenes første år, alle de vigtige ting sker og dér man får mest ud af investeringen.

Anne Sofie Stjernholm

Politisk spørgsmål

- I mit hoved handler det ikke om, at vi ikke har råd til at investere i børnene. Det handler om, at vi ikke har råd til at lade være. Det er i børnenes første år, alle de vigtige ting sker, og dér man får mest ud af investeringen. Problemet er, at hvis forvaltningen laver et papir om, at en sparet million giver byrådet en million ekstra at bruge her og nu, så står der ikke, at besparelsen kommer retur som en større udgift i fremtiden. Det er den gamle diskussion om forebyggelse. Hvis der spares for hårdt på børnene, så udvikler der sig børn med behov for specialtilbud, som bliver langt dyrere, siger Anne Sofie Stjernholm.

Hun peger konkret på, at byrådet sidste år afskaffede dækningsafgiften, som erhvervslivet betalte.

- Jeg har hørt, at det gav kommunekassen et tab på 40 millioner kroner årligt. Det kan man altså komme langt med, hvis man vil ansætte flere pædagoger.

Hendes ønske er, at byrådets partier vil svare på, om de i budgettet vil sikre penge til flere pædagoger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce