Annonce
VEJLE

De graver på kryds og tværs af Vejle, hvor du kører: Nu er stor entreprenørvirksomhed gået konkurs

Ribegade har været spærret og gravet op i flere måneder, og nu konkursramte Barslund har også gravet i gaden. Men det er ikke selskabets opgave at asfaltere gaden, hvor fortovet også skal retableres i en højere udgave. Derfor får konkursen ingen konsekvenser her. Foto: Torben Juhler
Entreprenørvirksomheden Barslund med mere end 400 ansatte er erklæret konkurs. Selskabet har stået for at trække fjernvarmerør gennem Vejle midtby og ud til Skibet for Tvis.

Vejle: Hvis du har bidt mærke i et logo med et stort hvidt B på rød baggrund, når du har siddet i kø i Vejle midtby de seneste mange måneder, er det ikke overraskende.

Den nordsjællandske entreprenørvirksomhed Barslund har haft opgaven med at grave op mod otte kilometer fjernvarmerør ned under den vejlensiske muld og asfalt for fjernvarmeleverandøren Tvis, og derfor har virksomheden været meget synligt i bybilledet i Vejle siden februar.

Her gik gravearbejdet i gang i Toldbodvej, og siden har grave- og rørarbejdet bevæget sig gennem asfalten i midtbyen mod vest og videre ud mod Skibet.

Annonce

Alt er sat på standby

Men tirsdag stod alle virksomhedens gravemaskiner stille, for mandag meddelte Barslund på LinkedIn, at selskabet er gået konkurs.

"Det er med stort vemod, at vi må meddele, at Barslund pr. dags dato er erklæret konkurs. Der arbejdes på højtryk for at finde en løsning, således at byggesager og medarbejdere kan fortsætte i et nyt regi. Indtil da vil al aktivitet på byggepladserne være sat på standby," skriver virksomheden på LinkedIn.

Konkursen ærgrer projektchef hos Tvis Anders Jepsen, ikke mindst i forhold til de mange ansatte, der nu står med en usikker fremtid. Men timingen gør knap så ondt for det lokale varmetransmissionsselskab.

Annonce

Er næsten færdige

- I bund og grund er vi så heldige, at Barslund næsten er færdig med arbejdet. Alle rør er i jorden og er samlet. Det er den gode historie hos os, for var Barslund gået konkurs for 14 dage siden, havde det set helt anderledes ud. Men siden er de blevet færdige med blandt andet krydsningen af Boulevarden, fortæller Anders Jepsen.

Alle rør er i jorden og er samlet. Det er den gode historie hos os, for var Barslund gået konkurs for 14 dage siden, havde det set helt anderledes ud.

Anders Jepsen, projektchef, Tvis

Med alle rør tilsluttet systemet kan Tvis levere fjernvarme til forbrugerne i Jelling, Bredsten og Balle i løbet af et par uger. Så den del af entreprisen bliver ikke berørt af den aktuelle konkurs.

Til gengæld mangler Barslund fortsat at blive færdig med en del af den retablering af nogle af de opgravede veje og arealer, som også er en del af entreprisen.

- Der mangler en lille smule retablering nogle steder. Vi skal have fundet ud af, hvor mange steder det drejer sig om, så vi kan få projektet lavet færdigt. Men det er heldigvis ikke ret meget, der mangler, siger projektchefen.

Annonce

Ribegade mangler stadig

Barslund, der på landsplan beskæftiger langt over 400 medarbejdere, har siden februar haft et sted mellem 10 og 20 mænd beskæftiget med grave- og rørarbejdet i Vejle midtby og ud gennem ådalen til Knabberupvej i Skibet.

Ribegade er en af de få strækninger, som endnu ikke er blevet asfalteret efter opgravningen, men det er ikke Barslunds ansvar eller opgave, selvom Tvis' rør nu også ligger her.

- Udover fjernvarmen har også Vejle Spildevand og Trefor Vand lagt rør ned i Ribegade, hvor en anden entreprenør har opgaven med at asfaltere vejen. Det er det selskab, der sidst har været dernede, der skal sørge for retableringen, så det er ikke en del af vores tidsplan med Barslund, siger Anders Jepsen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce