Annonce
Trekantområdet

De hamrer, tegner og designer: Skoleelever kæmper for julen hos lokale familier

Yagmur Gürbüz og Julia Furman har blandt andet lavet disse tegninger, som skal sælges til fordel for julehjælp i Vamdrup: Foto: John A. Petersen
FN's fattigdomsmål er blevet til konkret undervisning hos skoleelever fra Vamdrup Skole Vest. De har lavet billeder og brugsgenstande, som sammen med sponsorgaver sættes på auktion til fordel for Vamdrup Julehjælp.
Annonce

Vamdrup: Hun gør sig umage med den sort/hvide tegning, der langsomt er ved at vokse sig til et fantasidyr på papiret. Men tegningen, som Yagmur Gürbüz er ved at lave, skal også helst indbringe så mange penge som muligt, når den onsdag aften sættes til salg ved en auktion. Pengene herfra går nemlig til de familier i Vamdrup, som har dårligst råd til at holde jul.

- Jeg elsker at tegne, men det er første gang, jeg laver noget, som skal sælges til et godt formål. Det synes jeg er rigtig fint, siger Yagmur Gürbüz.

Hun går i 8. klasse på Vamdrup Skole Vest. Sammen med alle de andre elever på årgangen er hun ved at fremstille eller indsamle så mange ting som muligt, der onsdag aften skal sælges ved en stor auktion i Vamdrup Kirke. Overskuddet herfra går til Vamdrup Julehjælp, som kirken står bag.

- I skolen skulle vi have om fattigdom, som er et af FN's 17 verdensmål, og så kom vi til at tale om, at fattigdom også findes i vores eget nærområde. Så vi blev enige om at lave en auktion til gavn for den lokale julehjælp. Og vi ville ikke bare samle sponsorgaver ind, vi ville også prøve at være kreative selv, fortæller Katrine Damsgaard Welling, der er en af eleverne i 8. klasse.

Auktion i kirken

Auktionen til fordel for Vamdrup Julehjælp bliver holdt i kirkehuset hos Vamdrup Kirke onsdag den 13. november klokken 19-21.

Vamdrup Julehjælp støtter de familier i Vamdrup, som har svært ved at få råd til at holde jul.

Annonce

6000 kroner

Klasserne har delt sig i flere værksteder. Ved siden af tegneværkstedet arbejder nogle af eleverne med at skabe genbrugsting, som får en ny værdi. Nogle har eksempelvis lavet udendørs lys ud af en Europapalle, mens et par drenge har lavet både stol og bord ud af gamle bildæk. Det hele bliver sat på auktion i kirken, hvor hele Vamdrup er inviteret.

- Vi har sat os et mål om at indsamle 6000 kroner, men vi ved ikke, hvordan det vil gå, for vi har aldrig prøvet det før, siger Katrine Damsgaard Welling.

På auktionen bliver også solgt sponsorgaver, som eleverne har fået rundt omkring i de lokale virksomheder.

- Ikke alle har givet, men vi har fået ok rigtig mange af de steder, hvor vi har været inde og spørge, fortæller en af indsamlerne.

Annonce

De får ejerskab

På skolen er det normalt, at man arbejder med FN's 17 verdensmål i uge 46, men det er første gang, at eleverne er gået så konkret til værk med at hjælpe i sit eget nærområde.

- Vi forsøger altid at finde en ny måde at gribe det an på, og det er i hvert fald en idé, som eleverne har taget imod med åbne arme. Som lærere har vi forsøgt at slippe tøjerne og give dem så meget ejerskab som muligt til projektet, siger Maria Lillegaard, der er lærer for 8. klasse.

- Jeg synes, det er blevet et rigtig fint projekt for dem, også fordi de skal konfirmeres i år, så det er rigtig godt, at det er noget, som er lavet i et samarbejde med kirken, siger læreren.

Liv Obel Wittorft og Sofie Sjøgreen Rixen har lavet udendørs lamper efter et design, de har fundet på internettet, og så har de finpudset det lidt på egen hånd. - Min far har hjulpet med at få brædderne savet ud, fortæller Sofie. Foto: John A. Petersen
Anders Hartung Jensen har sat sig til rette i en stol, der er lavet af gamle bildæk. Bordet er også lavet af et bildæk. Foto: John A. Petersen
Andreas Søgren Andersen har malet dette billede, som bliver solgt til fordel for julehjælpen. Foto: John A. Petersen
Katrine Damgaard Welling (nummer to fra venstre) fortæller, at eleverne har sat sig som mål at indsamle 6000 kroner. Foto: John A. Petersen
Frederikke Marek gør sig umage med sin tegning. Foto: John A. Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce