Annonce
Vejle

De har et godt formål: Bredballe-elever sætter stort indsamlingsshow op

Dansenumre indgår i forestillingen ved Kirkebakkens indsamlingsshow torsdag 7. februar. Foto: Leif Baun

Sidste år fik Broen i Vejle 27.000 kroner fra Kirkebakkeskolen. På torsdag gælder det Red Barnet, Vejle.

Bredballe: Der er travlhed hos de tre ældste årgange på Kirkebakkeskolen i Bredballe i disse dage. De sidste forberedelser bliver gjort til det store indsamlingsshow torsdag 7. februar.

- Vi har et show, der er et spin-off på Aladdin. Vi sælger billetter, mad og amerikanske lotteri med sponsorpræmierne. Overskuddet giver vi til Red Barnet i Vejle. Sidste år gav vi 27.000 kroner til Broen. Vi vælger ud fra, at det skal have noget med børn at gøre og være lokalt, fortæller de tre medlemmer af projektets pr-gruppe, Ella Christiansen, Alma Riktrup og Amalie Christiansen.

Annonce

Vi er i et område, der har det godt. Vi vil gerne lære eleverne, at de kan hjælpe andre, der ikke har det så godt. Når børn via Red Barnet kan komme på en lejrtur, så får de også noget at fortælle om.

Signe Tang Fokdal, lærer, Kirkebakkeskolen
Caroline Amalie Vestergaard til venstre og Nanna Hermansen i rummet, hvor der arbejdes med indsamlingsshowets kostumer, der ligger i store poser bag dem. Foto: Leif Baun

Venter stort rykind

Forestillingen hedder "Jasmin og den fortryllede lampe - pas på, hvad du ønsker dig". Som altid er der lagt aktuelle elementer og humor ind i "gendigtningen" af klassikeren.

- Det, der fylder i år, er det med at smide mobiltelefonerne væk. Vi taler om at være sammen i fællesskab, men vi står hver for sig med vores mobiler i pausen. Hvis vi lagde dem væk, fik vi mere tid til at være sammen med hinanden, siger Amalie Christiansen.

Alle er på scenen i start og slutning. Men ellers har der været mulighed for at vælge sig ind på forskellige funktioner: Scenografi, kostumer, skuespil, musik, film og marketing.

I efteråret forberedte eleverne sig ved at lære teknikkerne i de forskellige dele af en teaterforestilling. De seneste skes uger har stadig mere skoletid været skemafri og brugt til at forberede showet.

Det er syvende gang, indsamlingsshowet finder sted. Og det vokser i antal medvirkende og publikum. I år er der for første gang tre forestillinger, klokken 16, 18 og 20.

Det blev nødvendigt med en ekstra forestilling, fordi publikum stod i "rundt omkring" på gangarealer med videre. Der plejer at være omkring 700 gæster. tre forestillinger. Billetter kan købes via skolens hjemmeside.

Ella Christiansen, Alma Riktrup og Amalie Christiansen har valgt at være en del af pr-gruppen, der skal "sælge" Kirkebakkeskolens indsamlingsshow torsdag 7. februar. Foto: Leif Baun

Det gode formål

Ud over det velgørende formål er der et andet godt formål med arrangementet, fortæller lærer Signe Tang Fokdal:

- Vi er i et område, der har det godt. Vi vil gerne lære eleverne, at de kan hjælpe andre, der ikke har det så godt. Når børn via Red Barnet kan komme på en lejrtur, så får de også noget at fortælle om.

Her ses plakaten til forestillingen "Jasmin og den fortryllede lampe - pas på, hvad du ønsker dig". Den er en del af Kirkebakkeskolens forestilling torsdag 7. februar.
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce