Annonce
Jelling

De har knust mange pigehjerter: Britiske verdensstjerner til Jelling

Disse fire engelske mænd danner gruppen Duran Duran, der bliver hovednavn i Jelling. Pressefoto
De har solgt over 100 millioner albums, smeltet mange pigehjerter og skrevet en række store hits. Duran Duran bliver hovednavn på årets Jelling Musikfestival.
Annonce

Jelling: Bandet var helt op i den øverste ende af superligaen i 1980'erne, hvor hits på hits lå øverst på hitlisterne rundt i hele verden.

Og her over 40 år efter bandet samlede sig første gang - det var i 1978 i engelske Birmingham - rejser de fire nuværende medlemmer stadig verden rundt og giver koncerter i stopfyldte haller. Og ved mange festivaler.

Sidst i maj er de i Jelling, hvor forsanger Simon Le Bon, bassist John Taylor, keyboardspiller Nick Rhodes og trommeslager Roger Taylor vil spille på festivalens store scene foran 35.000 publikummer. Dag og klokkeslet er ikke endnu offentliggjort.

- Jeg er ekstremt stolt over, at vi har fået Duran Duran til Jelling. Det er et band med et fantastisk katalog af sange og er et af Storbritanniens mest betydningsfulde bands gennem de sidste 40 år. Duran Duran er i topform, og koncerten på Jelling bliver deres eneste optræden i Danmark i 2020, lyder det i en pressemeddelelse fra direktør Lars "Charlie" Mortensen.

Annonce

Hitlistens superliga

Duran Duran fik et massivt gennembrud i starten af 1980’erne, hvor plakater med bandets fire medlemmer kom op og hænge på væggen i mange teenageværelser.

Bandet leverede en lang række store hits, mange af dem endte øverst på hitlisten. Listen tæller sange som "Wild Boys", "A View to a Kill", "Ordinary World" og "Save a Prayer".

Alt i alt har Duran Duran gennem fire årtier haft en karriere med mere end 100 millioner solgte albums, 18 amerikanske hitsingler, 21 britiske top 20-sange og koncerter foran enorme publikumsmængder verden over.

Og nu altså snart i Danmark og Jelling. Jelling Musikfestival holdes i pinsen, det vil sige fra 28. maj og frem til 31. maj. Festivalen har tidligere offentliggjort Passenger (UK), Lukas Graham, Malurt, Jacob Dinesen, Alphabeat og Spleen United på årets program.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce