Annonce
forside

De har snydt mere end 200 mennesker - nu får de deres dom

På torsdag falder der dom i den store bedragerisag, hvor en 19-årig kvinde og en 21-årig mand fra Vejle er tiltalt for at have snydt over 200 personer. Arkivfoto

Hvis det står til anklageren, skal en 19-årig kvinde have to års fængsel, mens hendes ekskæreste bør idømmes to et halvt års fængsel for bedragerier, de i vidt omfang har begået sammen.

Vejle: De er efterhånden blevet vante gæster i retsbygningen i Vejle - en 19-årige kvinde og en 21-årig mand - som siden 20. august har været hovedpersonerne i en retssag om talrige bedrageriforhold.

De to unge mennesker har været nødt til at møde op i dag ud og dag ind i sagen, som retten i forvejen havde afsat ni retsdage til at komme igennem.

Der har da også været tale om en ualmindelig omfattende sag, hvor det tidligere kærestepar ifølge specialanklager Maja Fugl har bedraget over 200 forskellige personer for sammenlagt 354.356 kroner - mange af forholdene er begået med medgerningsmænd, som parret skulle have instrueret på forhånd.

Derudover er parret hver især tiltalt for blandt andet flere tilfælde af hæleri, tyveri, bedrageri og vold. Desuden er den 21-årige mand også tiltalt for, at han i flere tilfælde er blevet taget med både hash, kokain, amfetamin og ulovlig doping.

Parret har hver især erkendt en række af forholdene, men langt fra alle, og i flere tilfælde forklarer de, at de enten har eneansvaret for bedragerierne eller intet kender til dem.

Annonce

Parrets fælles projekt

Men i sin procedure har specialanklageren lagt vægt på, at der var tale om organiseret, vedvarende og planlagte bedragerier fra parrets side, hvor de i fælles forståelse oprettede falske profiler på Facebook, Den Blå Avis og Gul & Gratis, hvorefter de solgte fiktive varer til intetanende købere, der aldrig så skyggen af de, det betalte for.

I denne proces er der benyttet 34 forskellige konti, som blandt andet tilhørte de to tiltalte foruden en række medgerningsmænd, hvoraf hovedparten allerede er blevet dømt.

- Der er en masse momenter, som taler for, at det var et fælles projekt for parret, som havde det her som deres levevej, siger Maja Fugl.

- Måske kan man ikke bevise, at de hele tiden har siddet ved siden af hinanden, når bedragerierne fandt sted. Men der har været en fælles forståelse af, at det her var sådan de tjente penge og det, de levede af. Måske gjorde de noget hver for sig, men de var sammen om de hele, mener anklageren.

Misbrugte identiteter fundet på Krak

Hun har krævet to års fængsel til den 19-årige pige, som også kan risikere udvisning til Bosnien, hvor hun oprindeligt stammer fra. Den 21-årige mand kræver specialanklager Maja Fugl fængslet i to og et halvt år.

- Sagens alder er en formildende omstændighed, mens antallet af forhold og beløbets størrelse tæller i modsat retning. De er begge forstraffet for ligeartet kriminalitet, og de har i nogle tilfælde udnyttet folk, der stod i gæld til dem, så de kunne bruge deres kontooplysninger, fortæller specialanklager Maja Fugl og tilføjer:

- Samtidig har de i retten gjort meget ud af at forklare, hvordan de gik ind på Krak for at finde navne og identiteter, de kunne misbruge. Så selvom der ikke er rejst tiltale for det, så er der også en hel cirkel af mennesker, der har fået misbrugt identitet deres uden at være en del af sagen.

Der falder dom i bedragerisagen på torsdag klokken 9 ved Retten i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce