Annonce
Hedensted

De har ventet i årevis: Nu får Tørring en sikker skolevej

Der bliver sat ind mange forskellige steder i Tørring for at give børnene en mere sikker vej til skolen. Kort: Hedensted Kommune

Teknisk udvalg har afsat en million til nye stier, kryds og busstoppested ved Tørring Skole. Forældre kan ikke få armene ned.

Tørring: Skiftende skolebestyrelser har i årevis forsøgt at få politikerne til at sætte ind over for den usikre vej til Tørring Skole - hver gang uden held.

Men nu er det endelig lykkedes.

Teknisk udvalg har på sit møde for nylig afsat en million kroner til en mere sikker skolevej, og det indebærer både ensretning af veje, et nyt busstoppested, sikring af krydsninger og helt nye cykelstier.

Beslutningen vækker glæde i skolebestyrelsen.

- Vi har ventet i årevis, ja, nærmest siden skolen blev bygget, på at få gjort noget ved trafiksikkerheden herude. Der opstår mange farlige situationer især om morgenen, hvor der er proppet med biler, fordi mange børn bliver kørt. Så vi har armene over hovedet nu, hvor der kommer en løsning, siger formand for skolebestyrelsen Helene Thing.

Her sker der ændringer


  • Bygade ensrettes fra Degnevej mod Aalevej. For at sikre utilsigtet indkørsel fra Aalevej ombygges krydset med bla. indsnævring af udmundingen og anlæg af trafiksikker passage. Ved at ensrette Bygade bliver der plads til cykelbaner på 1,75 meter i begge vejsider, der etableres med afmærkning af brede kantlinjer på kørebanen.
  • For at dæmpe hastigheden på Aalevej vil der ved byskiltet blive etableret en byport.
  • Der laves en tilpasning af krydset ved Overbygård, der vil højne sikkerheden for dem, der krydser Aalevej fra øst.
  • Da mange benytter busstoppestedet ud for løbebanen på Kirkevej, vil der blive etableret en buslomme, der forbedrer fremkommeligheden for de trafikanter, der skal videre af Kirkevej mod bl.a. gymnasiet. Det giver et mere sikkert ophold, når en stor gruppe elever venter på bussen.
  • På skolens areal etableres en sti mellem parkeringspladsen og skolebygningen, som gør, at børnene ikke skal cykle så meget på Skolevænget og blandes med bilerne.
  • Der markeres et tydeligt krydsningspunkt på tværs af Skolevænget ved udmundingen af stien fra Degnevej.

Klar til sommer

Problemet har især været, at der ikke er cykelsti hele vejen til skolen, og at der er flere farlige krydsninger, når man kommer fra Tørring stationsby.

- Jeg er ikke bekendt med, at der har været deciderede ulykker, men det skaber en kæmpe utryghed herude. Mange forældre tør ikke at lade deres børn cykle i skole, og andre gør det med bankende hjerte hver eneste morgen, siger Helene Thing.

Skolebestyrelsen har forsøgt med forskellige tiltag - fx opfordrer de forældre til at sætte deres børn af på den anden side af skolen for at mindske trafikken der, hvor det er værst - men det har ikke hjulpet.

- Der er brug for gode løsninger for de cyklende, og det ser der nu endelig ud til at komme. Så skal vi bare have lært børnene at bruge dem. Vi er meget, meget glade, fastslår Helene Thing.

Arbejdet med de nye trafiksikkerhedsløsninger forventes at blive lavet til sommer, således at det er klar til næste skoleår.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce