Annonce
Kultur

De hyldede idrættens samlingspunkt gennem 50 år

Gennem 50 år har Gormshallen haft mange folk inde og ud af døren. Også i halbestyrelsen har forskellige bestyrelsesmedlemmer været engageret i hallens udviklingen. Foto: Mette Mørk
Godt 50 mennesker deltog i fejringen af Gormshallens 50 års jubilæum.

Jelling: - Det er ikke småting, hvad der har været i Gormshallen gennem de sidste 50 år. Halbal, koncerter, udstillinger, stævner og mesterskaber. I dag har vi også e-sport.

Som formand for bestyrelsen i Gormshallen var det naturligt, at Bjarne Siersbæk stod for den indledende tale til hallens 50 års jubilæum, der blev markeret fredag eftermiddag.

- Vi er her for at fejre alle de frivillige personer, som for 50 år siden brændte 100 procent for at få et af områdets første sportshaller, hvor man kunne spille håndbold og indendørs fodbold om vinteren. Før den tid, da Jelling havde sin egen hal, skulle alle de aktive køre eller cykle til Vingsted, som var det eneste sted i området med en hal på daværende tidspunkt, sagde Bjarne Siersbæk.

- Da beslutningen om en hal i Jelling var taget, begyndte alle de frivillige at arbejde. Der blev lagt rigtig mange timer og kræfter i det. Ja, det kostede både blod, sved og en finger, for historien er jo, at Erik Jespersens venstre lillefinger er begravet under halgulvet i Gormshallen, lød det fra formanden.

Annonce
Ude i forgangen var gamle billeder og avisudklip med til at genopfriske minderne om Gormshallen. Foto: Mette Mørk

Stolt JFS-formand

Til receptionen var der også en kort tale fra Ole Holmgaard, der siden foråret 2017 har været formand for Jelling FS.

- Hvad skulle vi gøre uden Gormshallen. Få år efter, at JFS blev stiftet i 1966, satte gode kræfter sig sammen. Og i 1969 stod Gormshallen færdig. Det meste står her stadig. Noget er bygget til, men rammerne er de samme. Rammerne bliver stadig brugt til idræt, sagde Ole Holmgaard.

- Når jeg møder andre idrætsforeninger eller folk fra Vejle Kommune, hører jeg dem ofte sige, at "dem i Jelling gør det godt". Vi har nogle dejlige faciliteter, og vi hjælper hinanden. Vi kan ikke undvære hinanden. Det kan vi godt være stolte af, sagde han.

Der deltog omkring 50 personer til 50 års jubilæet for Gormshallen. Til sammenligning var der over 700 deltagere til indvielsesfesten i 1969.

Bjarne Siersbæk er formand for Gormshallens bestyrelse. Foto: Mette Mørk
Gode tider med Karl Kristian Terkelsen og Tommy Troelsen på samme hold. Foto: Mette Mørk
Flere garvede ildsjæle var mødt op til Gormshallens fødselsdag. Foto: Mette Mørk
Ole Holmgaard (i baggrunden) er formand for Jelling FS. Foto: Mette Mørk
Ole Holmgaard og Bjarne Siersbæk er formænd for henholdsvis Jelling FS og Gormshallen. Foto: Mette Mørk
- Vi er her for at fejre alle de frivillige personer, som for 50 år siden brændte 100 procent for at få et af områdets første sportshaller, sagde Bjarne Siersbæk. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Erhverv

Hundredvis af jakker i ny pop op-butik

Annonce