Annonce
Debat

De Konservatives beskæftigelsesordfører svarer på læserbrev: Der er ingen nemme 3F-snuptagsløsninger på virksomhedernes rekrutteringsproblemer

Niels Flemming Hansen. Pressefoto

Læserbrev: Jeg kan i avisen læse, at Martin Jensen fra 3F - og i øvrigt socialdemokratisk byrådspolitiker i Vejle - nu ville begynde at blande sig i, hvor virksomhederne får deres arbejdskraft fra (læserbrevet "Hent arbejdskraft hos vores egne ledige og i Europa", red.)

Han ville også have mig til at svare på, hvorfor virksomhederne skulle hente arbejdskraft uden for EU.

Det er helt i orden, at fagbevægelsen interesserer sig for, at udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, tilbydes samme løn og de samme arbejdsbetingelser som deres danske kolleger, men hvorfor tilraner man sig den rolle at tro, at man skal blande sig i, hvilke lande virksomhederne må rekruttere fra?

Annonce

Det findes der absolut ingen god forklaring på, og derfor skal fagbevægelsen holde op med at blande sig i, hvor virksomhederne henter arbejdskraften fra. Hverken fagbevægelsen eller de fleste politikere har indsigt i, hvad det vil sige at drive en virksomhed.

Hverken fagbevægelsen eller politikerne ejer dansk erhvervsliv. Derfor bør fagbevægelse og politikere overlade beslutningerne om, hvem det er mest hensigtsmæssigt at ansætte i virksomhederne til virksomhedsejerne - i hvert fald så længe de tilbyder en løn og nogle ansættelsesforhold, der er på niveau med vilkårene for danske lønmodtagere.

Det er en af grundene til, at vi i Det Konservative Folkeparti mener, det er en god idé at sænke indtægtsgrænsen i den ordning for udenlandsk arbejdskraft, der hedder beløbsordningen, til et niveau, der vil gøre det muligt for virksomhederne at ansætte medarbejdere fra lande uden for EU til job, der aflønnes med 30.000 kr. om måneden og derover.

Pointen er jo netop, at der uanset reglerne foregår en benhård kontrol af hver enkelt ansættelseskontrakt, når virksomhederne ansætter folk fra lande udenfor EU.

Ifølge tal fra Dansk Arbejdsgiverforening er reserverne af arbejdskraft i EU - udover dem, som vi vi er lykkedes med at tiltrække - i øvrigt stærkt begrænsede og nok nærmere nede på noget i retning af 5000 snarere end 14,2 millioner.

Niels Flemming Hansen

Ifølge tal fra Dansk Arbejdsgiverforening er reserverne af arbejdskraft i EU - udover dem, som vi vi er lykkedes med at tiltrække - i øvrigt stærkt begrænsede og nok nærmere nede på noget i retning af 5000 snarere end 14,2 millioner.

Netop derfor har vi i højere grad brug for åbne grænser fremfor den linje, som fagbevægelsen er bannerfører for.

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce