Annonce
Egtved

De sætter fokus på Europa-Parlamentsvalget tirsdag aften

Det var Julie Marie Kjær Fuhlendorff og Christian Bigum, der fik idéen og tog initiativet til debataften om Europa-Parlamentsvalget. Nu inviteres alle interesserede til at deltage tirsdag 14. maj fra klokken 20 til 22 i Malersalen på Engelsholm Højskole. Foto: Ann Hedahl
Elever fra Engelsholm Højskole inviterer i aften på eget initiativ til samtaleaften. Europa-Parlamentsvalget er omdrejningspunktet, og der bliver mulighed for at møde seks kandidater fra forskellige partier.
Annonce

Engelsholm: I aften, tirsdag 14. maj, er der mulighed for at blive klogere på valget til Europa-Parlamentet, som foregår 26. maj. Og det kan man, fordi to engagerede elever fra Engelsholm Højskole på egen hånd har taget initiativ til en debataften, hvor de har inviteret seks forskellige kandidater fra forskellige partier til at deltage.

Håbet er, at flere får øjnene op for, hvor vigtigt det er at tage stilling til, hvem de gerne vil have til at repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet.

- Idéen opstod, da vi i vores studiekreds "Demokratiets forfald?" ville engagere så mange af vores medstuderende som muligt til at brevstemme, for der er ret mange, som ikke rigtig ved, hvad det hele handler om, og hvordan det foregår - og hvor vigtigt valget faktisk er, siger Christian Bigum, der sammen med en anden elev, Julie Marie Kjær Fuhlendorff, er primusmotor på debataftenen på Engelsholm.

I forhold til alt det praktiske får de stor hjælp af hele deres ti mand store studiekreds på højskolen.

De deltager i paneldebatten

Sissel van Run-Kvist, Radikale Venstre (R)

Sabrina Louise Christiansen, Enhedslisten (EL)

Dina Raabjerg, Det Konservative Folkeparti (K)

Mette Langdal, Folkebevægelsen mod EU

Niels Fuglsang, Socialdemokratiet (S)

Linea Søgaard-Lidell, Venstre (V)

Debataftenen bliver afholdt på Engelsholm Højskole 14. maj i Malersalen. Der er fri entré.

Annonce

For lidt dækning af EU-Parlamentsvalget

Eleverne har også lagt mærke til, hvor lidt dækning, der er på EU-Parlamentsvalget i forhold til folketingsvalget, hvilket er endnu en god grund til at afholde en debataften, så man kan blive klogere på, hvor krydset kan sættes.

Christian Bigum og Julie Marie Kjær Fuhlendorff vil være ordstyrere ved paneldebatten, og håbet er, at debatten bliver en samtale og ikke mudderkast, som man ofte kan opleve i dansk politik.

- Det kunne være interessant at få stillet nogle spørgsmål, hvor der lægges vægt på noget af det, som kandidaterne rent faktisk er enige om - for det hører man nærmest aldrig om, konstaterer Christian Bigum.

Udover at være en del af en studiekreds med politisk fokus på Engelsholm Højskole, har Christian Bigum en stor interesse i Europa-Parlamentet. Interessen blev især vakt, da han for nogen tid siden deltog i en masterclass, der besøgte parlamentet i Bruxelles. Her fik han fornemmelse for, hvor stort et organ Europa-Parlamentet er og hvor mange vigtige beslutninger, der tages i de forskellige udvalg.

Arrangementet foregår i Malersalen fra klokken 20 til 22 inklusiv en pause, hvor der vil blive serveret kaffe og kage. Der er fri entré, og der er åbent for offentligheden med mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce