Annonce
Egtved

De satte 296.000 solcelle-paneler op - nu håber de, forskerne kommer

Idéen om et energividencenter opstod, da Erhvervspark Vandel med Ole-Steen Lyse (tv.) som daglig leder fik kontakt til Poul Svendsen fra Energi-Innovation. Han har gode kontakter i branchen, og det kan være med til at skabe videncenteret. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Vandel - Det er nok gået de færreste lokales næser forbi, at der på Erhvervspark Vandel det seneste års tid er blevet sat solceller op. Mange solceller.

Cirka 296.000 paneler. Der er brugt 4000 tons stål og der er banket 96.000 pæle i jorden. Samlet set breder den enorme solcellepark sig over 98 hektarer - og det blev alt sammen sat op på cirka to en halv måned.

- Vi begyndte 1. oktober 2015 og var færdige 21. december, fortæller Poul Svendsen.
De første solceller i Erhvervspark Vandel er sat op. En ny lokalplan, som endnu ikke er vedtaget, skal gøre det muligt at gøre solcelleparken endnu større. Foto: Erhvervspark Vandel
Annonce

Samlet viden

Poul Svendsen er indehaver af Vejen-firmaet Energi-Innovation, som har sat solcelleparken op. Ud over at forvandle erhvervsjord til solcelleparker, beskæftiger Energi-Innovation sig med udvikling og udnyttelse af alternativ energi, og Poul Svendsen har flyttet en del af sin forretning til Vandel.

Erhvervsparken er godt i gang med at forvandle en af de gamle hangarer til et videncenter for grøn energi. Visionen er, at man med den store solcellepark kan tiltrække forskingsprojekter til stedet. Virksomheden Clean Tech Brokers (CTB) er også rykket ind i bygningen, hvor Energi-Innovation holder til, og ifølge Ole-Steen Lyse, vicedirektør på Erhvervspark Vandel, er man klar til at tage mod flere energi-virksomheder.

- Da vi fik kontakten til Poul, var det oplagt at udnytte det til at skabe et videncenter for energi, siger han.

En af fordelene ved projektet er tydeligt, når man kigger ud af vinduet fra bygningen: Solcelleparken.

- Her kan vi skabe et center, hvor man fysisk kan teste sine ting. Når solen står på, får vi en overkapacitet på 25 MW, som vi ikke kan bruge, fordi elnettet ikke kan rumme det. Det kan vi bruge til test, forklarer Poul Svendsen.
I videncenteret er der ifølge Ole-Steen Lyse plads til omkring 10 virksomheder, men han vil på nuværende tidspunkt ikke ud med, om man har kontakt til virksomheder i energibranchen, som kunne være interesserede i at flytte til Vandel.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce