Annonce
Vejle

De siger nej tak til fastansættelse: Nu skal vikarer sætte skik på det pressede psykiatrisygehus

Arbejdsmiljøet har haltet i psykiatrisygehuset på Nordbanen, og manglen på overlæger er bare vokset. Sidstnævnte blev ikke bedre, da den ledende overlæge, Connie Thurøe Nielsen, inden årsskiftet fandt nyt job. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Psykiatrien i Vejle har efter en presset periode søgt efter fem overlæger. Ingen har vist interesse for at blive fastansat, så Region Syddanmark har nu tegnet kontrakt med vikarer.

Vejle: Vikarer skal sætte skik på det pressede psykiatrisygehus i Vejle.

Det står klart efter, at ansøgningsfristen på fem overlægestillinger, der har været slået op siden december, er udløbet.

Ingen har vist interesse for at blive fastansat.

Til gengæld ønsker tre at vikariere fra et år til halvandet, hvilket Region Syddanmark har takket ja til. Derudover træder en overlæge fra psykiatrien i Middelfart til og deler sin tid mellem sin fynske og den jyske afdeling.

Dermed er tre en halv stilling besat, hvilket ifølge Region Syddanmark er lidt af en bedrift i disse tider.

- Læger er en mangelvare i psykiatrien - ikke bare her i Vejle, men i hele landet. Vi har et nationalt underskud, hvor efterspørgslen er større end udbuddet, forklarer administrerende sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

Annonce

Læger er en mangelvare i psykiatrien - ikke bare her i Vejle, men i hele landet.

Charlotte Rosenkrantz Josefsen, administrerende sygehusdirektør

For få pladser

Det nybyggede psykiatrisygehus på Nordbanen har længe været under pres.

Pladserne har for det første været for få i forhold til antallet af patienter. Det tager man nu konsekvensen af og rykker til efteråret de såkaldt særlige pladser til Odense, hvilket frigiver plads til et nyt og ekstra døgnafsnit i Vejle.

Arbejdsmiljøet har desuden haltet, og manglen på overlæger er bare vokset. Sidstnævnte blev ikke bedre, da den ledende overlæge Connie Thurøe Nielsen inden årsskiftet fandt nyt job.

Som nødløsning lånte regionen fem medarbejdere fra de psykiatriske afdelinger i Odense, Aabenraa, Middelfart og Esbjerg.

De hjælper til i huset indtil 1. april. Herefter skal en varig løsning være klar, og med de tre vikarer og overlægen fra Fyn er man næsten i hus.

Lange kontrakter

Er det ikke problematisk, at der er tale om vikarer, når nu psykiatrien igennem længere tid har levet en lidt omtumlet tilværelse?

- Vi ville hellere have, at de var blevet fastansat. Ingen tvivl om det. Når det nu ikke kan lade sig gøre, er det vigtigt, at de bliver i lang tid for at skabe kontinuitet. Derfor er kontrakterne også lange. Håbet er, at de bagefter ønsker at blive, siger administrerende sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

Af stillingsopslaget fremgik det, at regionen også var på jagt efter en ledende overlæge til afdelingen. Sådan en har regionen ikke fundet endnu, men måske er han eller hun lige på trapperne.

- Jeg vil ikke afsløre, hvor mange vi har haft til samtale. Men vi har holdt første runde, og den 23. januar holder vi næste. Vi håber, at det lykkes snart, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Annonce