Annonce
Vejle

De skal også vide det er jul

Charlotte, Sarah og Patrick, alle med efternavnet Thagaard, er klar med julebrunch og klipning til Vejles hjemløse og ensomme. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Midtbyen - Det er ikke nemt at være hjemløs, og december er ingen undtagelse med lave temperaturer og et konstant møde med mennesker, der tæller ned til juleferie og dage sammen med familien.

Det har fået Patrick Thagaard, ejer af Damhavens Spisehus, til at ændre et enkelt ord i Peter Fabers "Sikken trængsel og alarm" fra 1848.

Heri hedder det:

Juleaften, o hvor er du sød,

så skal alle folk ha' risengrød,

æbleskiven bliver flittigt vendt,

gåsestegen er til bag'ren sendt.

Bonden sidder tidligt ved sit fad,

sikken Guds velsignelse af mad,

lænkehunden selv får dobbelt sul,

den skal også vide, det er jul.

Den skal også vide, det er jul, er således blevet til: de skal også vide, det er jul.

- Mange af os tager det med julen for givet. Det fandt jeg for alvor ud af, da Vejle Herberg mistede alt deres mad, fordi fryseren stod af. Jeg sponsorerede her 600 retter mad til Vejles hjemløse.

- Her fik jeg idéen til, at jeg ville invitere byens hjemløse og ensomme til julebrunch, fortæller Patrick Thagaard.

Arrangementer er gratis, og ifølge Patrick Thagaard kommer menuen til at bestå af alt, hvad der hører sig en julebrunch til. Patrick Thagaard har også fået sin søster, Sarah Thagaard, til at komme forbi.
- Sarah er frisør hos Unique Hair" i Horsens, og hun har lovet at tage nogle kolleger med. Det betyder, at de, der har lyst til at blive klippet, kan blive det, siger Patrick Thagaard.

Initiativtageren er lige nu i gang med at finde sponsorer, der vil være med til at give de hjemløse og ensomme en god oplevelse. Samtidig kan spisestedets kunder også give et beløb.

Arrangementet finder sted den 24. december fra klokken 9.00 til 14.00 i et stort telt slået op på p-pladsen bag grillbaren på Damhaven og sker i samarbejde med blandt andet Parasollen og Vejle Herberg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce