Annonce
Vejle

De stifter en Brobygger-pris: Parasollen fik 50.000 kroner

Den daglige leder af Café Parasollen, Lillian Stephansen, og sognepræst Erik Steen Nielsen, Mølholm, der er med i styregruppen for salget af skulpturen Brobyggeren, som de to holder mellem sig. Foto: Leif Baun
Torsdag var en festdag for fristedet Café Parasollen. Det fik 50.000 kroner i kontanter fra salget af skulpturen Brobyggeren. Samtidig blev en ny brobyggerpris annonceret.

Vejle: Café Parasollen fik torsdag overrakt 50.000 kroner, som er kommet ind ved salget af den skulptur, som billedhuggeren Henrik Busk Andersen sidste år skænkede til Vejle med netop dette formål.

Samtidig blev det annonceret, at der i 10 år fra 2021 skal uddeles en ny pris, der kaldes "Årets Brobygger". Alle kan bidrage med forslag til kandidater.

Begge dele blev annonceret af sognepræst ved Mølholm Kirke Erik Steen Nielsen, der er med i styregruppen bag Brobyggeren.

Annonce
Brobyggeren findes nu i tre udgaver. Den lille, der sælges for 1500 kroner pr. styk, hvoraf Café Parasollen får 600 kroner, en mellemudgave, der skal uddeles til prismodtagere og den store 3D-printede, der fremstilles i maksimalt otte eksemplarer. Den måler 50 centimeter i højden, og "vingefanget" er 70 centimeter. Den sælges for 125.000 kroner pr. styk. Foto: Leif Baun

Parasollens daglige leder, Lillian Stephansen, sendte en stor tak til Henrik Busk Andersen for hans storsind, giversind og samfundssind.


Jeg håber, du fortsat med din kunst vil ryste, provokere og samle os, for det har vi brug for.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget


- Hans projekt viser med stor tydelighed, at der er sammenhængskraft i vort samfund, når et projekt som dette søsættes. Vi ønsker i KFUM's Sociale Arbejde at "sætte spor i hinandens hjerter". Det er et motto, som vi både tror på og også oplever ske i vores hverdag her. For hver eneste dag er vi så heldige at erfare, hvordan vores gæster og daglige brugere sætter spor i vores hjerter ved at tillade os at komme tæt på dem og deres fortælling. Det kræver tillid fra deres side og beriger vores hverdag så meget, sagde Lillian Stephansen.

Nu er der råd til aktiviteter

Med de ekstra penge bliver det muligt at tilbyde aktiviteter som fællesspisning, udflugter, banko, bowling og biografture.

Et sted for alle

Café Parasollen har som formål er at tilbyde et alkohol- og stoffrit værested med aktivitets- og resocialiseringstilbud til alle voksne uanset køn, alder og etnisk herkomst.

Formanden for voksenudvalget under Vejle Byråd, Gitte Frederiksen (V), så Parasollen som brobygger mellem mennesker på "den smukkeste, varmeste og ypperligste" vis og supplerede med en tak til kunstneren:

- Du har fået os til at tænke ud over økonomi og til tider praktisk bøvl, hvor dagligdags små dumme ting tåger vores glæde og sind. Du er kommet med noget - undskyld - så simpelt som, at vi skal række ud til hinanden. Det burde vi bare gøre, men sådan er det ikke, så stor tak til dig for at åbne vore øjne, fordi det enkle kan være så svært. Jeg håber, du fortsat med din kunst vil ryste, provokere og samle os, for det har vi brug for, sagde hun blandt andet.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget under Vejle Byråd, takkede i sin tale i Café Parasollen kunstneren Henrik Busk Andersen, der med sin gave til Vejle - skulpturen Brobyggeren - minder os om, at vi skal række ud til hinanden. Foto: Leif Baun

Erhvervslivet var repræsenteret ved formanden for Business Vejle, Peter Skou. Han bebudede, at foreningen ville købe og bruge Brobyggeren til sine gæster og dermed hjælpe med at skaffe penge til Café Parasollen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce