Annonce
Vejle

De stifter en Brobygger-pris: Parasollen fik 50.000 kroner

Den daglige leder af Café Parasollen, Lillian Stephansen, og sognepræst Erik Steen Nielsen, Mølholm, der er med i styregruppen for salget af skulpturen Brobyggeren, som de to holder mellem sig. Foto: Leif Baun
Torsdag var en festdag for fristedet Café Parasollen. Det fik 50.000 kroner i kontanter fra salget af skulpturen Brobyggeren. Samtidig blev en ny brobyggerpris annonceret.

Vejle: Café Parasollen fik torsdag overrakt 50.000 kroner, som er kommet ind ved salget af den skulptur, som billedhuggeren Henrik Busk Andersen sidste år skænkede til Vejle med netop dette formål.

Samtidig blev det annonceret, at der i 10 år fra 2021 skal uddeles en ny pris, der kaldes "Årets Brobygger". Alle kan bidrage med forslag til kandidater.

Begge dele blev annonceret af sognepræst ved Mølholm Kirke Erik Steen Nielsen, der er med i styregruppen bag Brobyggeren.

Annonce
Brobyggeren findes nu i tre udgaver. Den lille, der sælges for 1500 kroner pr. styk, hvoraf Café Parasollen får 600 kroner, en mellemudgave, der skal uddeles til prismodtagere og den store 3D-printede, der fremstilles i maksimalt otte eksemplarer. Den måler 50 centimeter i højden, og "vingefanget" er 70 centimeter. Den sælges for 125.000 kroner pr. styk. Foto: Leif Baun

Parasollens daglige leder, Lillian Stephansen, sendte en stor tak til Henrik Busk Andersen for hans storsind, giversind og samfundssind.


Jeg håber, du fortsat med din kunst vil ryste, provokere og samle os, for det har vi brug for.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget


- Hans projekt viser med stor tydelighed, at der er sammenhængskraft i vort samfund, når et projekt som dette søsættes. Vi ønsker i KFUM's Sociale Arbejde at "sætte spor i hinandens hjerter". Det er et motto, som vi både tror på og også oplever ske i vores hverdag her. For hver eneste dag er vi så heldige at erfare, hvordan vores gæster og daglige brugere sætter spor i vores hjerter ved at tillade os at komme tæt på dem og deres fortælling. Det kræver tillid fra deres side og beriger vores hverdag så meget, sagde Lillian Stephansen.

Nu er der råd til aktiviteter

Med de ekstra penge bliver det muligt at tilbyde aktiviteter som fællesspisning, udflugter, banko, bowling og biografture.

Et sted for alle

Café Parasollen har som formål er at tilbyde et alkohol- og stoffrit værested med aktivitets- og resocialiseringstilbud til alle voksne uanset køn, alder og etnisk herkomst.

Formanden for voksenudvalget under Vejle Byråd, Gitte Frederiksen (V), så Parasollen som brobygger mellem mennesker på "den smukkeste, varmeste og ypperligste" vis og supplerede med en tak til kunstneren:

- Du har fået os til at tænke ud over økonomi og til tider praktisk bøvl, hvor dagligdags små dumme ting tåger vores glæde og sind. Du er kommet med noget - undskyld - så simpelt som, at vi skal række ud til hinanden. Det burde vi bare gøre, men sådan er det ikke, så stor tak til dig for at åbne vore øjne, fordi det enkle kan være så svært. Jeg håber, du fortsat med din kunst vil ryste, provokere og samle os, for det har vi brug for, sagde hun blandt andet.

Gitte Frederiksen (V), formand for voksenudvalget under Vejle Byråd, takkede i sin tale i Café Parasollen kunstneren Henrik Busk Andersen, der med sin gave til Vejle - skulpturen Brobyggeren - minder os om, at vi skal række ud til hinanden. Foto: Leif Baun

Erhvervslivet var repræsenteret ved formanden for Business Vejle, Peter Skou. Han bebudede, at foreningen ville købe og bruge Brobyggeren til sine gæster og dermed hjælpe med at skaffe penge til Café Parasollen.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce