Annonce
Vejle

De store børn er vendt tilbage: Stor skole i Vejle har måttet sende flere klasser hjem

Det er blevet fejret rundt omkring, at alle eleverne ude på folkeskolerne er tilbage - dog fortsat i et begrænset omfang. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Mandag mødte flere elever end i månedsvis ind på Vejle Kommunes skoler. Siden er 19 elever og fem medarbejdere på forskellige skoler testet positiv for covid-19.

Vejle: Skolechefen holder i disse uger særligt godt øje med antallet af smittede på Vejle Kommunes folkeskoler. Siden i mandags huser de flere elever og lærere end i månedsvis, hvilket øger risikoen for covid-19-udbrud.

De mindste elever har været afsted i nogen tid nu, men i denne uge er de større elever også startet. Børnene i 5.-8. klasse må nu møde ind én dag ugentligt, hvor de vel at mærke skal være udenfor.

9. klasserne er velkomne hver anden uge.

Annonce

- Flagene har været hejst flere steder. Eleverne er så glade for at komme afsted og se deres kammerater, og kreativiteten blomstrer virkelig derude. Eleverne i 5.-8. klasse skal jo være ude hele dagen, hvilket stiller krav til dem og deres lærere, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.


Eleverne er så glade for at komme afsted og se deres kammerater, og kreativiteten blomstrer virkelig derude.

Ulla Riisbjerg Thomsen


Hun er chef for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune og følger tæt med i, om og hvordan det øgede fremmøde presser smittetallene.

Styrelse lukker skoler

19 elever og fem medarbejderne på Vejles folkeskoler er i løbet af mandag, tirsdag og onsdag konstateret smittet med covid-19. Udbruddene er spredt.

Værst ser det aktuelt ud på Søndermarksskolen i Vejle, hvor syv elever og en medarbejdere er testet positiv i ugens løb. Flere klasser er derfor sendt hjem.

Ud over kommunen holder også Styrelsen for Patientsikkerhed øje. Hver dag sender skolerne besked til skolechefen om dagens smittetilfælde - og dem sender hun videre til den såkaldte epidemikommission under styrelsen.

- Vi har som kommune lov til at sende nære kontakter hjem. Men det er kommissionen, der tager stilling til, om der eksempelvis skal lukkes skoler for en periode. Det ligger hos den og ikke os, forklarer Ulla Riisbjerg Thomsen.

- Det er rart for os, at en ekstern part tager stilling til så vidtrækkende handlinger. Den tyr man til, hvis smitten er ude af kontrol eller koncentrationen af smitte er for høj ét sted. Det er den ikke aktuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce