Annonce
Børkop

De tre venner drømmer om en skaterpark: De skater på parkeringspladsen derhjemme

Birk, Kalle og Villads er skatere i Brejning, og de savner en indendørs skaterpark. De må lige nu nøjes med den, de selv har været med til at bygge, og som kan trækkes ud på parkeringspladsen. Foto: Jørgen Flindt
Birk, Villads og Kalle er naboer. Og skatere. De glæder sig over udsigten til en kommende indendørs skaterpark, for de er vilde med at skate. Men lige nu foregår det mest derhjemme. Når de kan. For vejret sætter mange begrænsninger.
Annonce

Brejning:  Parkeringspladsen foran deres hjem er for en stund omdannet til en lille skaterpark.

Ramperne har de selv lavet - sammen med deres fædre.

- Vi skater vel en time eller to hver dag. Når vi altså kan, for det er ikke så nemt med det danske vejr, siger Villads Spangaard Sørensen, der er 12 år.

Han har skatet en del år. Det samme har nabodrengen, 13-årige Birk Ballegaard Lauridsen.

- Det er fedt at skate. Der er en stor frihed i det. Her er ikke nogen faste regler, men en frihed til at gøre det, man har lyst til, siger han.

Fra venstre er der Birk Ballegaard Lauridsen, Villads Spanggaard Sørensen og Kalle Lindorf Neerholt. De er naboer, og Villads og Kalle går ligeledes i samme klasse på Fælleshåbsskolen. Birk er et år ældre end de to andre. Foto: Jørgen Flindt

Den tredje dreng på de hjemmelavede ramper er den sidste nabodreng, 12-årige Kalle Lindorf Neerholt,

- Jeg har kun skatet, siden coronaen startede, for det var der, vi begyndte at lave ramperne her. Og jeg er blevet helt grebet af det. Det er fedt med den frihed, der er i det, og så er det bare sjovt, siger han.

Annonce

Et sted at hænge ud

De tre naboer og gode venner er altså grebet af den der bacille, der hedder skating. Den er ikke til at holde nede. Og som ikke skal holdes nede.

- Vi vil rigtig gerne have en indendørs skaterpark, for den vil gøre en kæmpe forskel. Det er ikke til at skate i regnvejr eller sne, så det er jo nærmest halvdelen af året, det er svært at skate. Men et indendørs sted vil kunne være et fedt sted, hvor man kan dygtiggøre sig hele tiden, forklarer Birk Ballegaard Lauridsen.


Her ikke nogen faste regler, men en frihed til at gøre det, man har lyst til.

Birk Ballegaard Lauridsen, 13-årig skater


Og lige så vigtigt: Det vil være et sted, hvor de bare kan hænge ud. Tøffe op ad bakken, hen til skaterparken og hænge ud med andre unge.

- Vi mangler sådan et sted, hvor vi bare kan hænge ud uden for mange fastlagte regler, men hvor det handler om at være sammen og udvikle tricks og lære nye ting. Og hvor vi kan være hele året rundt, siger de tre venner samstemmende.

En af de voksne, der er klar til at skubbe en indendørs skaterpark i gang, er Jesper Sørensen, der er far til Villads.

- Jeg er selv fodboldtræner og foreningsmand, og jeg må erkende, at jeg i starten tænkte, at det der skater-noget nok kun var en dille. Men det er det ingenlunde. Drengene bruger mange timer på det. De knokler på for at dygtiggøre sig, og samtidig er det også bare en fed måde for dem at være sammen på, forklarer han.

Annonce

Kører ofte langt

Han, og de andre forældre, har taget drengene med til Herning, Kolding og Brande for at drengene kan skate indendørs.

- Det er nogle lange ture, men det betyder så meget for drengene at komme afsted, så det gør vi da i ny og næ. Så en indendørs skaterbane i området her vil i den grad blive brugt, og vi forældre er meget klar til at hjælpe. Det er drengene her jo også, siger han.

For drengene kan også bidrage til en skaterpark med deres håndværksmæssige færdigheder, hvor de har lært meget med deres fædre derhjemme. De har alle, både børn og voksne, været en stor del af at bygge deres egen lille minirampe hjemme på parkeringspladsen, som drengene nu suser henad. Og nedad. Og spinner rundt og laver mærkelige tricks.

Men når regnen eller sneen kommer, er alt pakket sammen. Indtil solen kommer frem, og de tre knægte atter kan skate. Og gerne i flere timer ad gangen.

Birk viser, at han efterhånden har stor erfaring på et skateboard. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce