Annonce
Vejle

De unge fra Trondur føler sig hængt ud: - Vi er altså ordentlige og ingen forkælede møgunger

Pernille Sørensen (fra venstre), Mads Holmfred og Signe Erbo savner et sted i Vejle, hvor de kan dyrke deres hobby. - Der skal selvfølgelig bare være plads til vores biler, siger de foran kvindernes Passat 3BG og Golf 6. Foto: Flemming Larsen

De fester ikke. De drikker ikke meget og tager heller ingen stoffer. Sommetider spiller de musik og snakker, men tysser på hinanden, hvis det bliver for højt, siger de unge selv. De bruger en del aftener i parkeringshuset.

Vejle: Vi er ingen møgunger. Sådan lyder det igen og igen fra de tre unge mennesker.

De har hevet fat i Vejle Amts Folkeblad, efter at de har kunnet læse en kritik af dem selv og deres adfærd. Flere gange om ugen sætter de nøglen i tændingen på deres biler og sætter kursen mod parkeringshuset Trondur, hvor de viser fælge og dæk frem for hinanden, taler om dagens begivenheder og drikker måske en enkelt fyraftensøl.

Men heller ikke mere, selvom de føler, at de får andet skudt i skoene - blandt andet på de sociale medier. Debatten begyndte for alvor, efter at naboerne klagede deres nød i lørdagsavisen.

- Alle, jeg har talt med, er generet af det. Det er forfærdeligt, sagde Kathe Hove sammen med Sanne B. Nielsen og Kurt Petersen.

Annonce

Vi er helt almindelige unge mennesker, som bare gerne vil bruge vores friaftener på at mødes og hygge. Lyder det ikke fornuftigt i forhold til så meget andet.

Pernille Sørensen, 20 år

Mødes og hygger på friaftenerne

Men det har gjort flere af de unge ilde til mode. De er ikke ude på at genere nogen. De vil bare gerne mødes om deres fælles interesse, biler, og har for de fleste vedkommende gjort det i årevis.

- Vi fester ikke. Vi drikker ikke, og vi tager da slet ikke stoffer. Vi er helt almindelige unge mennesker, som bare gerne vil bruge vores friaftener på at mødes og hygge. Lyder det ikke fornuftigt i forhold til så meget andet, spørger Pernille Sørensen på 20 år.

Hun er i selskab med 21-årige Signe Erbo og Mads Holmfred på 18 år, og de kommer flere gange om ugen i Trondur. Sommetider er de samlet en håndfuld, andre gange er hele parkeringshuset fuld af folk fra nær og fjern - Skagen, Esbjerg, Fyn, Aarhus og Sjælland.

Ballademagere bliver irettesat

For det er rygtedes som et fedt sted at hænge ud. At de larmer lidt, ved de godt. Men de bedyrer, at de oftest er væk igen før klokken 22 og senest 23, selvom det hedder sig, at de er der til midnat. Musik spiller de heller ikke meget af, og skruer nogen lidt for meget på volumeknappen, irettesætter de dem.

- Sommetider kommer nogle, som ikke er en del af os. De overholder ikke altid reglerne, men så får de det også at vide. Vi skal være ordentlige, mener Signe Erbo, hf-studerende.

Dybest set handler det for dem om, at de mangler et alternativ. Hvor skal de ellers køre hen og snakke om deres hobby på hjul? De har sommetider mødtes på parkeringspladsen ved Bilka, og det er også fint nok om sommeren.

Men når det er koldt, og vinden suser, mangler de læ. Derfor er Trondur så perfekt.

Vi ønsker vores eget sted

- Det ligger også centralt, tæt på kiosk og sådan. Men allerhelst vil vi gerne have vores eget sted, som de for eksempel har i Hedensted. Der skal selvfølgelig bare være plads til vores biler, siger mekanikerlærling Mads Holmfred.

Signe Erbo nikker og har tidligere luftet den idé på Facebook og er siden blevet kontaktet af byrådsmedlem Birgitte Vind (S), der har opfordret de unge til at tage kontakt til teknisk forvaltning i Vejle Kommune eller afdelingen for kultur. Det har de tænkt sig at gøre.

- Så må vi se, om de kan se fornuften i det dér. På den måde slipper naboerne også for os, selvom vi nu gør vores yderste for at tage hensyn, siger Signe Erbo.

- I mellemtiden må folk bare huske, at vi er ingen forkælede møgunger. Vi kører desuden heller ikke ræs i parkeringhuset. Det kan man slet ikke. Man kan maksimalt komme op på 20 kilometer i timen, selv hvis man virkelig anstrenger sig, forklarer Pernille Sørensen, som lige nu holder sabbatår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce