Annonce
Vejle

De unge stemmer: Kristine savner flere ungdomsboliger i stedet for 'det gamle lort'

Kristine Reenberg. Foto: Mette Mørk
22-årige Kristine Reenberg skal stemme for første gang ved byrådsvalget i november.

Kommunalvalget i november er første gang, 22-årige Kristine Reenberg skal stemme - hun var nemlig udrejst, da hun var 18 og fik lov at stemme.

Og selvom hun ikke tjekker op på den politiske debat og ikke følger med i, hvad der sker i byrådssalen, er der flere ting, hun synes, er vigtige at tage højde for i forhold til unge mennesker i Vejle Kommune.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der bliver brugt noget krudt på at gøre noget mere for de unge. Jeg savner noget, man kan mødes til. Ikke i størrelse med Rock i Byparken, som mere er for min mors generation eller en dag på Jelling (Musikfestival red.), som koster 700 kroner. Når man er færdig med gymnasiefesterne, er det lige, som om der mangler noget - noget, hvor man kan samles med vennerne og også møde nye folk , festligt og især hyggeligt, forklarer Kristine Reenberg.

Annonce

Derudover kunne hun også godt tænke sig, at valgkampen kommer til at sætte fokus på gode og billige boliger til unge.

- Der bliver bygget helt vildt og voldsomt på havnen, men jeg kunne også godt tænke mig, at der kom nogle ordentlige boliger til unge, som man har råd til, selvom man måske ikke har så mange penge. Der er virkelig meget gammelt lort.

De unge stemmer

  • Den aldersgruppe, der sætter færrest krydser ved kommunalvalg, er de 22-29-årige. Ved valget i 2017 stemte kun 48,5 procent af de 22-29-årige i Vejle Kommune.
  • Det betyder ikke, at de unge ikke har holdninger og meninger om lokale forhold. Vi har spurgt en række unge, hvad de synes, byrådskandidaterne skal sætte fokus på.
  • Hvad er vigtigst for dig? Skriv til os på bit.ly/kv21-vejle
https://bit.ly/kv21-vejle
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce