Annonce
Børkop

De vil selv bestemme over hallerne i Gauerslund

Gauerslund Idrætscenter bliver i disse måneder udvidet med en dobbelthal, flere omklædningsrum og et café- og loungeområde, der binder den nye del sammen med de nuværende bygninger. Illustration: Constructa a/s
Gauerslund Idrætscenter skal være selvstyrende, hvis det står til en projektgruppe, der indkalder til virtuelt informationsmøde i næste uge.
Annonce

Gauerslund: Idrætsforeningerne i Gauerslund vil selv styre tøjlerne til det idrætscenter, Gauerslundhallen for alvor er ved at udvikle sig til det kommende år.

Projektgruppen, der har arbejdet med den fysiske udvidelse af den kommunalt drevne idrætshal, har etableret et repræsentantskab og går nu skridtet videre og lægger op til, at Gauerslund Idrætscenter skal være selvstyrende.

Det har, ifølge et af repræsentantskabets medlemmer, Poul Mortensen, flere fordele.

- Vi tror på, at vi kan få mere ud af centret ved selv at tage ansvar for driften og udviklingen. Det er ikke for at sige, at Vejle Kommune gør det dårligt, for vi har et godt samarbejde i dag. Men der er selvfølgelig nogle ting, man kan gøre lokalt og forhåbentligt kan engagere borgerne i, som man ikke kan på samme måde som kommune, siger Poul Mortensen.

Annonce

Tager ejerskab af hallerne

I repræsentantskabet tror de også på, at lokalområdet vil passe bedre på et selvstyrende center, hvis man selv tager ejerskab af det, og de har især skelet til og været i dialog med de selvstyrende haller i Gårslev og Vinding.

Sådan kommer rumfordelingen i nybyggeriet til at se ud. Forventningen er, at rammerne kan tages i brugt til oktober næste år. Illustration: Constructa a/s

Men hvis lokalområdet selv skal stå med ansvaret for at organisere den daglige drift og fremtidige udvikling, kræver det, at frivillige kræfter melder sig til arbejdet.

Repræsentantskabet består af repræsentanter fra de forskellige idrætsforeninger, Fælleshåbsskolen, idrætscentrets venneforening samt fra områdets lokalråd i Børkop, Brejning og Andkær.

Annonce

Skal ikke være Tordenskjolds soldater

Målet er, at man kan mønstre kandidater til en syv mand stor bestyrelse, som skal vælges på det stiftende repræsentantskabsmøde, som gruppen forventer at afvikle midt i december.

Holder virtuelt møde onsdag

Onsdag 25. november klokken 19 inviterer repræsentantskabet i Gauerslund Idrætscenter til informationsaften for interesserede og potentielle kandidater til en kommende bestyrelse for det selvstyrende idrætscenter.

Mødet bliver afviklet virtuelt på grund af corona-restriktionerne.

Interesserede kan høre mere om arbejdet og eventuelt deltage i et uforpligtende møde ved at skrive til lpg.gauerslund@gmail.com

Bestyrelsens opgaver vil i etableringsfasen spænde vidt, lige fra oprettelse af foreningen med konti og lignende til ansættelse af en egentlig centerleder.

- Vi håber, at vi kan samle folk, der vil være med til at løbe det i gang, så det ikke kun bliver Tordenskjolds soldater fra de forskellige foreninger. Vi har nok at se til med de hverv, vi hver især har, fortæller Poul Mortensen.

Annonce

Er enige om rammerne

Repræsentantskabet, der bliver idrætscentrets øverste myndighed, har brugt den seneste tid på at få nedfældet et udkast til vedtægter for det selvstyrende idrætscenter, og nu er fokus rettet mod at få samlet kandidater med forskellige kvalifikationer til bestyrelsen.


Det skal være folk, der vil være med til at opbygge et fællesskab og ikke går med for at hyppe egne interesser

Poul Mortensen, repræsentantskabsmedlem Gauerslund Idrætscenter


- Første skridt var at blive enige om rammerne for selvstyre, og det er vi blevet. Det er det færdige udkast til vedtægterne et bevis for. Nu skal vi have fundet de rette personer til bestyrelsen, og det skal være folk, der vil være med til at opbygge et fællesskab og ikke går med for at hyppe egne interesser for de forskellige foreninger, siger Poul Mortensen.

Repræsentantskabet har nogle kandidater på blokken, men de vil gerne sikre sig, at de får afsøgt lokalområdet grundigt for egnede kandidater.

- Man skal være interesseret i at opbygge og udvikle en organisation, der skaber resultater gennem samarbejde, siger repræsentantskabsmedlemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Annonce