Annonce
Debat

Debat: Blinde børn må ikke stå alene uden kammerater

Annonce

Institutioner: Når jeg læser historierne om den treårige blinde Paloma, der har fået frataget sin støttepædagog, bliver jeg dybt berørt. Det er, når jeg hører den slags historier om borgere, at jeg for alvor husker, hvorfor jeg valgte at blive politiker. For vi politikere kan rent faktisk gøre en forskel for børn som Paloma. Og det skal vi.

Det var en fejl i ansøgningen til Københavns Kommune, der betød, at børnehaven ikke længere kunne få dækket lønnen til den støttepædagog, som Paloma tidligere har været bevilget. Da Paloma mødte ind i sin børnehave efter juleferien, var der derfor ikke længere nogen støttepædagog. Paloma må nu selv klare sig igennem dagen, selvom hun har brug for hjælp til de basale ting i hverdagen.

Sådan en situation er langt fra i orden. Børn skal have den støtte, de har behov for. Og især børn som Paloma med særlige behov, hvor det er altafgørende for hendes fremtidige muligheder, at hun får den rigtige støtte.

Vi har kunnet læse, hvordan tildelingen af støtte til børnene beskrives som et rent postnummer-lotteri. Der er meget store forskelle i mængden af støtte fra kommune til kommune. Derfor glæder det mig, at Dansk Blindesamfund er kommet til os politikere med en række anbefalinger, der skal sikre, at blinde børn ikke kan ende i sådan en situation. I Venstre er vi klar til at se på, hvordan vi løser udfordringerne for børn som Paloma. En mulighed kunne være at lave nogle pakker med rettigheder, der kan tages i brug af folk med blinde børn eller andre, der har mistet synet.

Vi ved heldigvis, at flere partier i Folketinget er klar til at gå samme vej som Venstre og løse disse problemer. Men det er ikke nok. Socialdemokratiet vil ikke give blinde børn minimumsret til støtte. Og det er på trods af, at Mette Frederiksen kalder sig børnenes statsminister. Hvor er hun, når Paloma ikke kan lege på lige vilkår med sine kammerater i børnehaven? Jeg vil klart opfordre Social- og Indenrigsminister Astrid Krag til at tage sagen yderst alvorligt. For ingen blinde børn må risikere at stå alene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce