x
Annonce
Debat

Debat: Danmark har også ansvar for kvoteflygtninge

I løbet af denne weekend modtager Danmark for første gang kvoteflygtninge, siden den tidligere VLAK-regering i 2017 besluttede at stoppe med at hjælpe nogen af verdens mest udsatte mennesker. De sidste par år kommer til at stå tilbage som en skamplet på Danmarkshistorien, som en tid hvor Danmark svigtede sit internationale ansvar.

Danmark er et af de lande, som nyder rigtigt godt af både import fra og eksport til andre lande – vi er faktisk afhængige af at være en global spiller på markedet. Som en del af det internationale samfund hører også pligter – og vi har som et rigt vestligt land pligt til at hjælpe de allerfattigste i verden.

Når vi indgår internationale aftaler, så forpligter de – og det er pinligt, når Danmark ikke lever op til sit ansvar i forhold til FN’s kvotesystem. Ved at støtte op om kvotesystemet er vi med til at sikre, at flygtninge kan tage til FN’s flygtningelejre og derfra komme videre til lande, hvor de kan starte en ny tilværelse.

Der er så mange flygtninge i verden, som har brug for hjælp, og der er ingen som påstår, at alle flygtningene skal til Danmark – langt fra. Men så længe vi ikke bakker op om FN’s kvotesystem, så bliver det svært at ændre situationen. De mest ressourcestærke flygtninge kan betale sig til hjælp fra menneskesmuglere, som sender dem ud på en meget farefuld færd mod en bedre tilværelsen. En rejse hvor sandsynligheden for, at man aldrig kommer frem, er enormt stor. Hvis vi skal ændre på det, så skal vi forpligte os i internationale samarbejder om at fordele flygtninge mellem de velstående lande.

I weekenden begynder Danmark så igen at tage kvoteflygtninge. 16 styk af de flygtninge, som allermest trænger til hjælp. 16 flygtninge kommer ikke til at ændre på, at Danmark sakker langt bagud i sit internationale ansvar. Men forhåbentligt er det starten på igen at komme til fast at tage hånd om nogen af de mest udsatte mennesker i verden.

Nanna Bonde
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce