Annonce
Ikast-Brande

Debat om kirkegårdens fremtid

Antallet af jordfæstelser falder. Det gælder også for Hampen Kirke, hvor kirkegårdens fremtid nu skal til debat. Arkivfoto
Der bliver for meget plads på kirkegården, så der lægges op til ændringer.

Hampen: Hvordan skal kirkegården ved Hampen Kirke se ud i fremtiden?

Det spørgsmål kommer til debat, når Nørre Snede-Hampen menighedsråd tirsdag 27. august klokken 19 arrangerer en kirkegårdsvandring i Hampen med efterfølgende debat i våbenhuset.

Sagen er, at begravelsestraditionerne ændrer sig. Der bliver flere urnebegravelser, men betydeligt færre "gammeldags" begravelser, de såkaldte jordfæstelser, og det betyder, at der gradvist bliver mere og mere plads på kirkegårdene.

- Kort sagt får vi for meget plads, så kirkegårdene skal ændres, så de ser pæne ud, selv om der bliver færre gravsteder. Vi skal jo helst ikke have tomme gravsteds-enheder, siger graver Henning Ingwersen.

Han oplyser, at der sker meget få jordfæstelser. I Hampen anslår han, at det kun sker til til to gange om året - ellers er det primært urnebegravelser.

Menighedsrådet gennemførte tidligere på året et lignende arrangement i Nørre Snede, hvor tendensen er den samme.

Udgangspunktet for det hele har været en opmåling af alle Ikast-Brandes provstis kirkegårde. Her har man set på de enkelte kirkegårdes behov for de ændringer, der udspringer af de nye begravelsesvaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Rotter lukker Fakta på Uhrhøj

Kultur

Nærradio uden sendetilladelse: Bestyrelsen er tavs

Annonce