Annonce
Læserbrev

Debat: Skaffer jobcentrene arbejde til folk?

Annonce

Læserbrev: I alle kommuners jobcentre skal de prøve at få ledige, sårbare og syge tilbage til (Buzzword): Arbejdsmarkedet!

Arbejdsmarkedet vil ikke vide af nedslidte mennesker, folk med psykiske problemer eller folk som pga. sygdom har været væk fra det arbejdsmarked, som vi alle skal være medlem af, for at blive betragtet som et gyldigt menneske.

Få arbejdsgivere tør give et menneske en chance for at vedkommende kan bevise sit værd, på trods af at den jobsøgende har mange gode kvalifikationer at byde på i en ansættelse.

Jeg efterlyser, at jobcentrene landet rundt ville og kunne leve op til de mange fine titler: Jobkonsulenter, Jobrådgivere, men de er bare administratorer af regler og love som intet fører til.

Jeg ved ikke, om det er kassetænkning i kommunerne. For så vidt vores egen erfaring financierer A-kassen udbetaling af understøttelse - og så længe en borger kan forsørge sig via understøttelse, så er der absolut ingen grund til fra kommunens side at gøre en indsats for den ledige.

For at gøre en meget lang historie kort: Smed, arbejdet siden han var 16 år, med alt - spjældarbejde, skibsreparationer, svejser på Lindø, skibsassistent, kranfører, reparatør, og svejser på havneprojekter forskellige steder. Dygtig klejnsmed. Nu arbejdsløs (arbejdssøgende), blev opereret for to diskosprolapser og spinal stenose i 2018.

Han sender ansøgning, på ansøgning – på relevante jobs, som han har kvalifikationer til og sagtens kunne bestride, men ingen tør ansætte ham. Ingen tør ansætte en mand med hul i cv'et pga. en lang sygdomsperiode. De stoler ikke på, at han kan udfylde jobbet - og så er det lettere aldrig at give ham en chance.

I jobcentrene er ansat konsulenter - de får løn for at hjælpe arbejdssøgende, at afdække muligheder, og skabe kontakt til mulige arbejdsgivere, men det sker ikke… slet,slet ikke !

Jobcentrene har spillet fallit! Vi betaler alle penge via skatten til et system som ikke fungerer, der er så mange mennesker som bliver ramt af jobcentrenes manglende interesse og kvalifikationer, så det gør helt ondt.

De skulle kontakte arbejdsgiverne, lave gode matchs og hjælpe borgeren til at få et job, det sker bare ikke. Måske skulle de ud af kontorene, få en ordentlig samtale med de mennesker som virkeligt gerne vil have et job, tale med arbejdsgiverne og få nogle gode ansættelser aftalt.

Arbejdsgiverne har så sandelig også et ansvar. Med de regler og vilkår for ansættelse og afskedigelse af medarbejdere vi har i Danmark, så løber arbejdsgiverne en meget lille risiko i forhold til at ansætte folk med et knapt så strømlinet og guldrandet cv. Kom nu i gang!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce