Annonce
Debat

Debat: Småøer ønsker handling bag gode intentioner

Annonce

Infrastruktur: Sommerens færger fulde af turister og de seneste befolkningstal fra Danmarks Statistik viser med al tydelighed, at mange har opdaget de danske småøers kvaliteter. Øerne har naturen, dyrelivet, roen og fællesskabet. De har plads til forskellighed, til unge og ældre og til at leve det liv, som den enkelte ønsker.

Skal de små øer leve året rundt og ikke kun i sommermånederne, kræver det dog vilje og indsats fra vores politikere. Både nationalt og kommunalt. Først og fremmest er regelmæssig, billig færgedrift en forudsætning for, at mennesker bosætter sig her, eller at turister vælger Tunø frem for Thailand.

En anden forudsætning for at opretholde de små øer som helårssamfund er muligheden for at få et sted at bo, og også på dette område er der udfordringer på småøerne, blandt andet i form af begrænsede lånemuligheder. Historier om interesserede tilflyttere, der får ja til lån i Silkeborg, men nej, når adressen er Strynø, er desværre ikke enestående, og der er behov for at sikre lige vilkår for alle.

Derfor er det også glædeligt, at så mange folketingspolitikere, kommuner og repræsentanter fra realkreditinstitutterne mødte frem ved den konference, som Sammenslutningen af Danske Småøer for nyligt afholdt for at sætte fokus på øernes udfordringer og muligheder.

Her oplevede vi stor lydhørhed og velvilje fra kommuner og repræsentanter fra realkreditinstitutterne, og nu glæder vi os til, at der kommer handling bag de gode intentioner.

Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med folketingspolitikere, kommunale politikere, embedsfolk og alle andre, så vi sammen kan skabe en fremtid, hvor Danmark ikke kun findes i de store byer, men hvor det er muligt at leve hele året og hele livet på de små øer.

Dorthe Winther
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce