Annonce
Debat

Debat: Vi har en sundhedskrise, ikke en kriminalitetskrise - så drop symbolpolitikken

Retssikkerhed: Ingen svindlere skal slå plat på vores alvorlige sundhedskrise på bekostning af fællesskabet. Derfor er det forståeligt, at folketings partier har ønsket at stemme ny midlertidig hastelov igennem, der markant skærper straffen for coronarelateret kriminalitet.

Hasteloven øger straffen betragteligt for f.eks. tyveri af værnemidler og håndsprit samt for fornærmende tiltale af betjente, vold mod offentligt ansatte og brud på maskeringsforbuddet.

Derudover er det efter forslag fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige nu også vedtaget, at udlændinge skal kunne udvises for corona-relateret kriminalitet.

Men det er upatriotisk at føre symbolpolitik på udlændingeområdet midt i en alvorlig sundhedskrise, der på ingen måde er kriminalitetskrise.

Alle folketingets partier på nært Enhedslisten og de Radikale har alligevel stemt for loven, der gør det muligt at udvise udlændinge med fast opholdstilladelse for coronarelateret kriminalitet, uanset hvor mange år de har boet i Danmark. Også for bagatelagtig kriminalitet, der normalt giver betinget fængselsstraf.

Lighed for loven princippet og proportionalitet mellem den begåede forbrydelse og straffens hårdhed er fundamental for retsstaten og borgernes retssikkerhed. Disse principper bliver nu yderligere udhulet for udlændinge med fast ophold i Danmark.

En udvisning er en meget alvorlig og hård sanktion, som i forvejen kan gives til udlændinge i henhold til udlændingeloven i forbindelse med en dom for lang række forskellige forbrydelser som narkokriminalitet, vold, berigelseskriminalitet etc. Udvisning er især et godt værktøj i forhold til gerningsmænd, der begår alvorlig narko- samt personfarlig kriminalitet.

For en udlænding med fast ophold, som har boet i Danmark hele sit liv og som har meget ringe eller ingen tilknytning til sine forældres hjemland, er udvisning i sig selv en straf der i nogle tilfælde kan ligestilles med et livsvarigt fængsel. At udvise sådan en udlænding for bagatelagtig kriminalitet er helt ud af proportioner og endnu et alvorligt slag mod vores retsstat.

Elvir Abaz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce