Annonce
Danmark

Debat: Vil DF have et Danmark som Dudas Polen?

Cecilie Sværke Priess
Annonce

Debat: ”Stort tillykke til præsident Duda og det polske folk!” Sådan skrev formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Tobias Weische, for et par uger siden på sin Facebookprofil i et opslag, hvor han lykønskede den genvalgte præsident i Polen, Andrzej Duda.

Også Dansk Folkepartis Ungdom hyldede Duda og Polens ”stærke” nationalkonservative regering på sociale medier – og Pia Kjærsgaard deltog i lykønskningen med et ’retweet’ på Twitter.

Signalet var ikke til at tage fejl af: Dansk Folkeparti applauderer et Polen, hvor basale menneskerettigheder og frihed får trangere og trangere kår. Nok er Duda og regeringspartiet Lov og Retfærdighed kendt for en hård indvandringspolitik og kritik af EU à la Dansk Folkeparti. Men vil DF virkelig have et Danmark med præsident Duda som forbillede?

Hvis Danmark var som Dudas Polen, så ville det være så godt som umuligt for kvinder at få foretaget en abort. Regeringen ville have forsøgt at stramme reglerne endnu mere midt under coronakrisen for at undgå demokratiske demonstrationer fra Polens kvinder.

Hvis Danmark var som Dudas Polen, så ville et område på størrelse med Sjælland og Fyn være erklæret LGBT-fri zone.

Hvis Danmark var som Dudas Polen, ville regeringen have overtaget kontrollen med public service-kanalerne i et forsøg på at gøre dem til en propagandamaskine.

Hvis Danmark var som Dudas Polen, ville regeringen være i færd med systematisk at undergrave domstolenes uafhængighed ved at fyre dommere, den ikke bryder sig om.

Er det sådan et Danmark, som Dansk Folkeparti ønsker?

Dansk Folkepartis Ungdom er åbenbart så forblændet af præsident Dudas kamp mod EU’s værdier og islam, at landsformanden er klar til at kaste kvinderettigheder, seksuelle minoriteter, de frie medier og retsstaten under bussen. Det er utilstedeligt.

Tobias Weische og andre i Dansk Folkeparti burde stoppe med at hylde Andrzej Duda. Kom i stedet ind i kampen for at udbrede menneskerettigheder og retsstaten i et Europa, hvor friheden og demokratiet flere steder er på tilbagetog!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce