Annonce
Erhverv

Den ældre kvinde kom listende ind i den tomme Fakta: Så fik Stephan en god idé

Butikschef i Fakta ved Enghavecenteret, Stephan Andresen, tilbyder at bringe varer ud til ældre og mennesker i risikogruppen helt uden beregning. Han synes, det er vigtigt, at vi tager os godt af hinanden i denne tid. Foto: Mette Mørk
Butikschefen i Fakta ved Enghavecenteret vil gerne vise samfundssind. Derfor tilbyder han at bringe varer ud til ældre og personer i risikogruppen. Og han gør det ganske gratis.

Vejle: Stephan Andresen er butikschef i Fakta ved Enghavecenteret.

Her havde han i noget tid lagt mærke til, at mange ældre mennesker virkede utrygge ved at komme i butikken og dækkede deres ansigter til med halstørklæder for ikke at risikere at blive ramt af corona.

Da der en dag kom en ældre kvinde listende ind i butikken, da den var næsten tom for mennesker, tilbød Stephan Andresen hende, at han fremover gerne ville tage imod en bestilling per mail og kører varerne ud til hende - helt uden beregning.

Dette tilbud lagde han også ud på Facebook til butikkens andre ældre og udsatte kunder, efter at han i forrige uge havde hørt dronningens tale.

- Jeg synes, vi skal hjælpe hinanden, hvor vi kan. Jeg har bedsteforældre i Sønderjylland, som jeg også ville ønske kunne få hjælp på samme måde, forklarer Stephan Andresen.

Han ønsker ikke, at hans butik skal være et sted, hvor man er utryg ved at opholde sig i denne tid. Derfor kommer han hellere end gerne kørende med varerne til kunder i hele Vejle by.

- Så kan de ældre nøjes med at komme ud og få noget frisk luft i stedet for at bekymre sig om at handle, siger butikschefen.

Annonce

Få varer bragt ud fra Fakta

Butikschefen i Fakta ved Enghavecenteret tilbyder at bringe varer ud uden beregning til alle ældre og personer i risikogruppen i Vejle by.

For at bestille varer skal man kontakte butikken på mail Butik.147@fakta.dk

- De kan skrive på mailen, og så skal jeg nok kontakte dem, lover butikschef Stephan Andresen.

Han fortæller, at man kan skrive en mail til butikkens mailadresse og fortælle, hvad man mangler.

- Så pakker jeg varerne og kører ude med det til dem. Man kan betale kontant eller med Mobilepay, fortæller Stephan Andresen.

Han lader kunden vide, hvornår han er på vej.

- Jeg stiller varerne ved døren, banker på og træder tilbage, og når de har taget deres varer, så kører jeg igen. Inden da får de et lille smil, og vi ønsker hinanden en god dag.

Stephan Andresen har indtil videre hjulet cirka 15 forskellige ældre mennesker, men han vil meget gerne hjælpe flere.

- Hvis man ønsker at bestille varerne og afhente dem på parkeringspladsen uden for butikken, så er det også en service, vi yder, siger butikschefen og tilføjer:

- Jeg gør det for at vise respekt og sammenhold. Det er også en af grundene til, at jeg ikke tager penge for det. Det er ikke for at tjene på det, men for at hjælpe alle gennem denne svære situation.

Ønsker man fortsat at handle sine varer selv, har Stephan Andresen sørget for at lægge plastikhandsker ved indgangen. Der er også stadig lidt håndsprit tilbage, og ellers er der mulighed for at vaske hænder i baglokalet.

Uden for butikken har Stephan Andresen sat et skilt, der oplyser om den service, han yder i denne tid. Men han vil gerne have, at endnu flere får muligheden for at få glæde af det gode tilbud. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce