Annonce
Navne

Den allerførste kunde, jeg havde, blev til døden os skilte - nu kommer jeg her næsten hver dag for at mærke livet: Mød Annette i serien 'Mennesker'

I 50 år havde Annette frisørsalon ved Søndertorv. Foto: Mette Mørk

Vejle: Jeg møder dem jo ikke hjemme i min pragtfulde villahave. Man kan godt nok kigge ud over hele byen derfra, men jeg kan jo ikke se nogen. Altså mennesker. Jeg elsker at være sammen med andre mennesker, og jeg savner det rigtigt meget.

Så nu kommer jeg her - nærmest hver eneste dag. Det er her, jeg har hjemme. Det er en måde for mig at ånde på. Her kan jeg mærke livet, og høre folk snakke og grine.

Og når jeg sidder på Lido-caféen, elsker jeg bare at mærke stemningen, og så kommer der tit nogle veninder forbi og snakker.

Annonce

Jeg havde frisørsalon i 50 år her ved Søndertorv. Salonen hed Chanel.

Mange betroede sig til mig, da jeg havde salonen. Det var rart. Vi snakkede om hele verdenssituationen, og om livet i det hele taget. Det var ikke noget med sladder om andre mennesker. Det var seriøst. Og det var fra morgen til aften. Jeg elskede det. Den allerførste kunde, jeg havde, blev til døden os skilte.

Min mand døde for flere år siden, og vi kunne ikke få børn, og da vi endelig kunne adoptere, fik jeg at vide, at jeg var for gammel. Det er da en stor sorg, at jeg aldrig har fået børn. Men så lagde jeg i stedet al min kærlighed og tid i min salon.

Men alt er meget anderledes nu.

Jeg gik på pension for omkring to år siden, men intet er blevet, som jeg regnede med. For så kom corona, og pludselig kunne man ikke komme rundt og være sammen med andre mennesker. Heller ikke til aftenaktiviteter og den slags, som jeg havde glædet mig til.

Jeg har da mine to katte, og det er da også fint, men de bliver bombarderet så meget med mors snak, at de næsten har lært at tale. Ha, ha…

Jeg har da mine to katte, og det er da også fint, men de bliver bombarderet så meget med mors snak, at de næsten har lært at tale. Ha, ha…

Hele verdenssituationen gør mig faktisk ked af det, og jeg er ikke i så godt humør, som jeg plejer at være. Jeg er meget følsom, så alt det, som sker i verden i denne tid, gør mig trist.

Det er nok meget naturligt, at man bliver påvirket af det. Uha, sikken ravage med både corona og det, der sker i Afghanistan.

Men så er det godt, at man kan komme her og mærke livet og blive lidt glad.

Mennesker

  • I mere end et år har fotojournalist Mette Mørk og journalist Christina Møgelvang Mosegaard af og til gået en tur forskellige steder i Vejle Kommune - og det gør vi stadig.
  • Vi er på landet og går på gader og stræder i byerne. Vi møder mennesker tilfældigt og tager os tid til at lytte til unikke fortællinger.
  • Du kan finde “Mennesker” hver lørdag i den trykte avis. Et nyt menneske, hver gang. Du kan også følge med på Instagram “VejleAmtsFolkeblad” eller på vafo.dk.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Navne

Vejlenser er ny bag skranken i bank i Jelling

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce