Annonce
Livsstil

Den anonyme kunstner HuskMitNavn: - Jeg savner at daske rundt på Roskilde

HuskMitNavn er aktuel med ”Pegebogen”, der er en interaktiv pegebog for de mindste. PR-foto

- Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Det er pauserne fra opvask, nøglekort og vatpinde i baghovedet. Naturen er også en pause, men den er lidt for meget natur, når det regner, så er det rart med et museum med chokoladekage i caféen.

- Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

Annonce

- ”Sådan bliver du stinkende rig i det nye Asien” af Mohsin Hamid, en pakistansk kærlighedshistorie forklædt som selvhjælpsbog. Umiddelbart en underlig idé, men den fungerer og er en meget rørende fortælling.

- Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Jeg savner at daske rundt på Roskilde for at blive suget ind i et scenetelt, hvor jeg hverken kender band eller musikgenre, men hvor festen er elektrisk.

- Hvilken film, hvilken tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Min corona-hules kighuller til verden har været telefon- og fjernsynsskærmen. Som oftest kigger jeg på begge skærme samtidig og er kun halvt til stede. Men tv-serien ”I May Destroy You” fik mig til at lægge telefonen fra mig.

- Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- Det første graffiti jeg så i midtfirserne, kommer jeg ofte til at tænke på. Det hænder, jeg drømmer om det om natten. Værkerne på betonen havde en energi og fremmedartethed, som pludselig gjorde den søvnige Vestegn til et spændende sted at være, og hvis energi jeg har prøvet at indfange i mine værker lige siden.

- Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Generelt sætter jeg pris på kvalitet på de redskaber, jeg bruger i mit arbejde. En god pensel gør det væsentlig nemmere og hurtigere at male, og et ordentlig, skråt tegnebord redder mig fra at have en kropsholdning som en 100-årig.

- Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Når jeg er på museum eller lignende, bruger jeg det meste af tiden på at kigge på de andre gæster. Jeg kunne sagtens bruge et par timer om dagen blot på at se på andre mennesker passere forbi. Men det er der aldrig tid til. Det bliver der nok, når jeg ryger på plejehjem engang.

- Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- De ringeste kulturoplevelser er ofte ufrivilligt komiske, så man kan grine ad dem. Værre står det til med de næstværste kulturoplevelser, dem er der ingen sjov ved. Specielt hiphop-koncerter har jeg oplevet en del af af svingende kvalitet. Men heldigvis kunne man altid snige sig ud og tegne på toilettet i stedet, når koncerten blev for kedelig. /DB

HuskMitNavn

HuskMitNavn er en anonym, dansk billedkunstner, som er født i 1975. Han er opvokset i Taastrup og uddannet billedskolelærer og startede med graffiti i 1990’erne, men blev først kendt i 2001 som billedkunstner under navnet HuskMitNavn.

HuskMitNavn er særligt kendt for sine udstillinger, illustrationer og graffiti, der fortæller sjove historier om hverdagen, familielivet eller aktuelle begivenheder.

HuskMitNavn er aktuel med ”Pegebogen”, der er en interaktiv pegebog for de mindste. Bogen er udkommet på Forlaget Carlsen.

Specielt hiphop-koncerter har jeg oplevet en del af af svingende kvalitet.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Livsstil

Oksemørbrad i weekenden? Lav den a la John Kofod fra Sortebro Kro

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce