x
Annonce
Kultur

"Den dominerende stuepige" er aflyst

Anna Maria Wierød har været med siden AkadeMidt startede i 2011. Hun sang titelrollen i operaen "Dido og Aeneas", der blev opført i Thyregod Badeland. Arkivfoto: Torben Glyum
Sygdom hos den mandlige hovedrolleindehaver Jesper Buhl gør det umuligt at opføre den barokke opera i Huset på lørdag. I stedet opføres den på et tidspunkt "på denne side af juli".

Give: Lørdagens opera skulle have været den sidste opførelse, som Musikforeningen AkadeMidt stod for.

Det er det fortsat, men nu lukker og slukker musikforeningen med speciale i tidlig musik noget senere end planlagt. Den mandlige hovedrolle i barokoperaen ”Det ulige ægteskab mellem Vespetta og Pimpinone” Jesper Buhl er blevet syg.

- Det ikke er muligt at indstudere, udenadslære og iscenesætte en hel opera på fem dage, så vi kan ikke blot finde en anden til erstatte Jesper Buhl rollen. Vi har derfor måttet aflyse opførelsen på lørdag, siger Anna Maria Wierød.

Hun er formand for AkadeMidt og skulle selv have spillet den anden rolle i lørdagens opera, der mere mundret blot hedder ”Den dominerende kammerpige".

I stedet for at forberede sig til lørdag har hun i stedet brugt tirsdagen på at få gennemført en udsættelse af afskedsforestillingen. Hun har heldigvis kun mødt hjælpsomhed og forståelse hos både Kunstfonden og Vejle Kulturpulje.

- De har været hjælpsomme og venlige og har ladet os udsætte forestillingen uden det giver økonomiske problemer, siger Anna Marie Wierød.

Det nøjagtige tidspunkt for afskedsforestillingen er endnu ikke fastlagt. Dels skal der laves en aftale med Huset. Dels skal alle medvirkende have deres kalendere til at passe sammen. Foruden de to sangere på scenen, drejer det sig også om cembalisten Søren Gleerup og barokviolinisten Tinne Albrechtsen.

- Det bliver i hvert fald på denne side af juli, længere må den ikke udsættes for fondene. Men det er også en fin frist. Vi har jo allerede øvet og øvet, så det skal helst ikke være alt for fjernt ud i fremtiden. Det bliver engang sent forår/tidlig sommer, lyder det fra Anna Maria Wierød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Vejle

Vand fosser ud på Jennumvej

Annonce