Annonce
Vejle

Den eksklusive tøjbutik Momentum genopstår med hjælp fra vennerne

Den cykelglade butikschef har længe kigget misundeligt på den blå Colnago racercykel, som en ven havde stående i mange år. Nu er den 34 år gamle cykel erhvervet og hænger som blikfang i "Momemtum and Friends", hvor de to ansatte fra Allan Sørensens tidligere butik, Nicolai Nielsen og Emil Roed, er fulgt med til de nye rammer i Orla Lehmannsgade. Foto: Yilmaz Polat

På fredag åbner den eksklusive herretøjsbutik "Momemtum and Friends", som både bygger på den tidligere butiks fundament og på nye idéer. Allan Sørensen bliver bestyrer, mens ejerkredsen inkluderer en Lego-arving og direktøren for et stål-firma.

Vejle: Det var ikke længe, vejlenserne måtte undvære snakken med Allan Sørensen hen over en disken i tøjbutikken Momentum.

Gennem 18 år drev vejlenseren sin tøjbutik i Vissingsgade, men før sommerferien tvang de økonomiske omstændigheder indehaveren til selv at kaste håndklædet i ringen. Han valgte at begære sin personligt ejede butik konkurs, og efter et månedlangt ophørsudsalg lukkede butikken.

Men nu er smilet tilbage i ansigtet på Allan Sørensen. Han har travlt med at indrette den nye butik "Momentum and Friends", som fredag formiddag åbner i Orla Lehmansgade.

Her i et hjørne af den tidligere Sport 24-butik - hvor Eventyr Sport har overtaget langt størstedelen af lejemålet - er 160 kvadratmeter afsat til den nye herretøjsbutik, der har indgang ad fem stentrapper direkte fra Orla Lehmansgade.

Annonce

Vi stræber efter at give folk det perfekte uden at overgøre det. Vi har tænkt meget over, hvordan butikken skal indrettes, for folk vil gerne forføres, og det kan vi her.

Allan Sørensen, butikschef i Momentum and Friends

De tror på idéen

Bag navnet "Momentum and Friends" gemmer sig den kendsgerning, at det er to af Allan Sørensens venner gennem en årrække, der ejer den nye butik. De har ansat Allan Sørensen som butikschef, så ånden fra den tidligere butik kan leve videre i Orla Lehmannsgade.

Den ene af de nyslåede butiksejere er medejer af Kirk Kapital A/S, Casper Kirk Johansen, der dermed kaster sig ind i sin anden lokale forretning på kort tid. I foråret åbnede Lego-arvingen den italienske restaurant Enzo & C på Exxit 59 sammen med Enzo Carratú fra Trattoria Dei Re, ligesom han har en del af medejerskabet af The Diner-kæden, der også har et spisested på det Kirk Kapital-ejede transportcenter.

Den anden medejer af den nye tøjbutik er Claus Iversen, der er direktør for den lokale stålvirksomhed Palle Iversen A/S på Vejle Havn.

- Det er to gode venner, der tror på idéen. Vores venskab gjorde, at vi satte os sammen, og det er min idé og ekspertise, de tror på. Jeg føler mig utrolig godt forberedt og er spændt på åbningen. Men jeg har en rigtig god fornemmelse, siger Allan Sørensen.

Nye mærker til byen

Håndværkerne har været i gang siden 1. august, og butikschefen fik overrakt nøglerne til butikslokalet for godt en uge siden. Butikken er indrettet i et todelt lokale med et mere casualt udvalg i den sortmalede halvdel og den mere formelle del med jakkesæt i en afdeling med grå vægge.

Det nyistandsatte lejemål er 40 kvadratmeter mindre end i Vissingsgade, og det passer butikschefen godt.

- Det falder godt i tråd med den tid, vi lever i, at butikken er lidt mindre. Vi vil gerne bygge butikken op om produktet og specialisere os på et meget lille felt. Det handler ikke kun om at have de rette brands i nakken. Vi vil gerne vise noget andet, end folk kender, for det skal ikke bare være mere af det samme. Derfor har vi stort set udelukkende mærker, som du ikke finder andre steder i byen, fortæller han.

Undtagelsen er Hugo Boss, som butikschefen ikke vil undvære, og 10 af de 16 mærker, kunderne kendte fra det gamle Momemtum, vil også være at finde i den nye butik. Men omkring halvdelen af udvalget vil være mærker, kunderne ikke har set tidligere lokalt.

Det er mærker som Ami, Oscar Jacobson og Jeanerica.

Følger ikke trenden

- Det vil være vanvittigt ikke at tage det bedste med fra det tidligere Momentum, men det bliver ingen kopi af den gamle butik. Vi vil gerne præsentere den ypperste produktion, der er syet med hjerte og sjæl, og bevise, at du godt kan drive butik uden bare at følge trenden. Vi vil gerne vise noget andet, end folk kender i forvejen, men prislejet bliver det samme som tidligere, fortæller den cykelglade butikschef, som har hængt en blå Colnago racercykel på væggen bag disken.

En væg med grønt mos skal også trække opmærksomheden ind i butikken, der får en lille kaffebar, hvor alle er velkomne. Espressomaskinen er bestilt inde hos naboen Onkel A og skulle nå at ankomme inden fredagens åbning klokken 11.

- Vi vil gerne skabe et rum, hvor vi behandler folk, som kommer de i vores eget hjem. Folk må meget gerne komme ind og få en snak uden at købe noget, og alle er velkomne til vores grand opening fredag.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce