Annonce
Egtved

'Den farligste rundkørsel, jeg har mødt': Vejdirektoratet forsøger sig med en løsning

Det er den store rundkørsel her, hvor Bredstenvej bliver til Vandelvej og krydser Vingstedvej, der tilsyneladende kunne blive meget glat i vådt føre. Vejdirektoratet håber, at det har hjulpet at raspe noget af asfalten i rundkørslen af. Kort: Google Maps
I oktober har Vejdirektoratet været ved at raspe asfalt af to steder i den store rundkørsel ved Bredsten i håb om at komme problemer med biler, der skrider ud, til livs.
Annonce

Bredsten: "Helt klart den farligste rundkørsel, jeg har mødt ved frakørsel mod Vejle - spejlglat..."

"Tror vi tre gange har set nogle, der er røget af vejen derude."

Avisen bragte i starten af juli en artikel om den store rundkørsel, hvor Bredstenvej bliver til Vandelvej og krydser Vingstedvej, som mange bilister oplevede problemer med - især i vådt føre. Artiklen affødte mange kommentarer på Facebook fra bilister, der selv havde oplevet, hvor glat rundkørslen kunne blive.

Rundkørslen ved Bredsten

  • Rundkørslen, som er et knudepunkt for trafik mellem Vejle, Billund og Kolding, blev indviet 28. juni 2012 og erstattede det lysregulerede kryds, der før forbandt Bredstenvej og Vingstedvej.
  • Rundkørslen syd for Bredsten var en del af projektet med at anlægge en ny motortrafikvej mellem Bredsten og Vandel.
  • Rundkørslen har en diameter på 110 meter og var Danmarks største rundkørsel uden for motorvejsnettet, da den blev indviet. 
  • Ifølge Vejdirektoratet kører der i snit 15.000 biler i døgnet gennem rundkørslen.

Også TrekantBrand havde lagt mærke til de tilbagevendende problemer i netop den rundkørsel.

- Den bliver glat at køre på, og flere er den senere tid gledet af vejbanen og ud i grøften, fortalte indsatsleder ved TrekantBrand Jan Lehmann til avisen dengang.

TrekantBrand kontaktede derfor Vejdirektoratet for at gøre opmærksom på de gentagne episoder.

Annonce

Glat asfalt

Siden har Vejdirektoratet forsøgt at udbedre problemerne.

- I sommerferien havde vi folk ude fra både planlægningsafdelingen og fra driftsafdelingen for at besigtige rundkørslen og kunne konstatere, at det var rigtigt, at rundkørslen var lidt glat. Så det var vi helt enige om, at vi skulle gøre noget ved, fortæller Mette Fynbo, afdelingsleder hos Vejdirektoratet.

Der blev kigget både på selve asfalten og på afvandingen af stedet.

- Der var ikke noget, der tydede på, at der var udfordringer med afvanding, så det tydede på, at det var asfalten, der var udfordringen.


Nu holder vi rundkørslen under observation for at se, om det virker. De næste måneder plejer at byde på mere regn, og så må vi se, hvordan det arter sig.

Mette Fynbo, afdelingsleder


Derfor har direktoratet i oktober raspet asfalten to steder i rundkørslen, så den ikke er så glat de steder.

- Men vi kunne så også konstatere, at mange altså kører pænt stærkt i rundkørslen, og det gør jo ikke ligefrem noget godt i forhold til at undgå udskridning, siger hun.

Annonce

Under observation

Om det er nok at raspe asfalt op de to steder i rundkørslen, må tiden vise.

- Nu holder vi rundkørslen under observation for at se, om det virker. De næste måneder plejer at byde på mere regn, og så må vi se, hvordan det arter sig. Vi har i hvert fald ikke fået nogen henvendelser fra hverken bilister eller TrekantBrand siden, så det er foreløbig positivt.

Jan Lehmann, indsatslederen hos TrekantBrand, oplyser, at man ikke her har fået nogen alarmer ud til rundkørslen i den seneste tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce