Annonce
Vejle

Den går ikke! Borgere kan ikke bare selv sætte skilte op

Sådan ser Vejle Kommunes skilt op. Det er udstyret med et pictogram, der viser en hund i snor, og står i Sønderskoven få meter fra det noget større skilt. beboere på Tjørnevej havde sat op på stedet. Foto: Torben Juhler

Et omtalt "hunde skal i snor-skilt" var sat op af naboer - den går ikke, understreger kommunen.

Annonce

Vejle: "Hunde skal holdes i snor".

Teksten fremgår af det skilt, som forleden blev sat op ved indgangen til Sønderskoven ved Tjørnevej.

Vejle Amts Folkebladet omtalte skiltet tirsdag i den tro, at det var Vejle Kommune, der havde sat skiltet op.

Men det er ikke tilfældet. Vejle Kommunes nye skilt med et pictrogram af en hund i snor med samme budskab til hundelufterne står i skovbunden på den anden side af stien få meter fra det føromtalte skilt.

Dette skilt var sat op af beboere på Tjørnevej, men det går ikke, og skiltet er nu pillet ned igen. Foto: Torben Juhler
Annonce

Ikke højtråbende nok

- Det store skilt ved indgangen til skoven har vi ikke sat op. Det har nogle beboere på vejen, og for nogle kan skilte og ordvalg ikke blive stort nok. Det er ikke sådan, vi skilter, og det her er et godt eksempel på det fornuftige i, at Vejle Kommune afgør, hvorledes der skiltes i vores natur, siger driftskoordinator for de kommunale skove, Lars-Bo Lykke Christensen.

Borgere må slet ikke ty til selvtægt og lege skiltemagere, hverken i skove eller på veje, og skiltet ved Tjørnevej er nu fjernet på opfordring af kommunen.

Annonce

Se træerne for skilte

- Det vil blive noget rod, hvis folk selv begynder at sætte skilte op. De er velkommen til at henvende sig, og så tager vi en snak om, hvad behovet er. I dette tilfælde har vi lovet at informere bedre om hundeskoven. Vi kan fint supplere piktogrammet med en tekst om, at hundeskoven ligger nogle hundrede meter væk. Men det er et spørgsmål om, hvornår nok er nok, og hvornår noget er for meget. Vi skal jo gerne kunne se træerne for skilte, siger Lars-Bo Lykke Christensen.

Han mener, at beboernes skilt er en anelse for bombastisk, mens kommunens 10 gange 10 centimeter lille piktogram er sat på en lav stipæl.

- Vi er ikke uenige om det, beboerne har skrevet på deres skilt. Men vi håber, at små diskrete henvisninger kan gøre det. siger driftskoordinatoren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce