Annonce
Give

Den gamle biograf bliver til boliger

Det er på den øverste etage, de to store fire-værelseslejligheder kommer til at ligge. Fornede skal der, hvis de sidste godkendelser kommer i hus, være tre treværelseslejligheder på omkring 75 kvadratmeter. Foto: Børge Larsen
Carl. E. Henriksen går i gang med at bygge den bageste del af Vestergade 7 om til lejeboliger. Tilladelsen gælder i første omgang tre lejligheder, men to mere er på tegnebrættet og forventes at være klar om et halvt års tid.

Give: Et nye boligprojekt er ved at gå i gang midt i Give.

Helt præcist bliver byens gamle biograf "Give Bio" omdannet til fem lejligheder, to fire-værelses og tre tre-værelsers. Det fortæller Carl E. Henriksen, der ejer Vestergade 7.

- Vi har fået byggetillaelse til at etablere tre lejligheder. De to bliver placeret i den øverste del af bygningen og det bliver to lejligheder på hver 125 kvadratmeter. Det bliver fireværelses lejligheder. Desuden har vi fået tilladelse til at bygge en treværelseslejlighed i den del af ejendommen, der er i niveau med gården bagved, siger Carl E. Henriksen.

Arbejdet med at omdanne den gamle biograf til i første om gang tre lejligheder går i gang i uge 20 og Carl E. Henriksen regner med, at lejlighederne står indflytningsklare sidst på sommeren.

- De to næste er vi i gang med at udarbejde tegninger til og så skal vi have søgt om tilladelse til bygge et tidligere erhvervsbyggeri om til boliger. Men da vi har fået til de tre første, håber vi, at det kommer til at køre uden problemer, siger Carl. E Henriksen.

Annonce
Vi bliver alle nødt til at gøre noget for at holde liv i byen. Der er ikke noget stort pres på at få nye lokaler til at åbne nye butikker, og så er lejligheder i "baglokalerne" et godt alternativ, til at det står tomt.

Carl E. Henriksen

Mange aktiviteter

De sidste to lejligheder bliver i sagens natur færdige noget senere end de tre første. Men Calle Henriksen regner med, at hele projektet med at ombygge den gamle biograf til boliger er afsluttet om et halvt års tid.

- Vi tror ikke, vi får problemer med at leje boligerne ud. Der er mange, der gerne vil bo midt i byen og det er jo ikke fordi, der er mange lejligheder at få, siger Carl E. Henriksen.

Men omdannelsen til boliger slutter Vestergade 7 E en lang glorværdig tilværelse som erhvervsejendom. Den blev oprindelig bygget som biograf i en udlænge til en landbrugsejendom, der havde været drevet fra stedet. Den blev siden nedrevet og bygget som biograf og midt i 1970erne var den lukket i en kort periode for at blive ombygget.

Men på det tidspunkt havde biograferne tabt kampen til fjernsynet. Den blev i 47 år blevet drevet af fru Marie Rasmussen, men i 1980erne måtte Give Bio vise sin sidste film. I stedet åbnede Carl E. Henriksen en tæppeforretning i ejendommen. Den blev for trang og han flyttede på Hjortsvangen, hvor han stadig er meget aktiv.

Siden har der været mange aktiviteter i bygningen. I den forreste del, som nu bliver barbershop, havde Lissy Christensen i mange år "LS Legetøj", der senere blev til "Kids" og senere til "Give Hobby Leg og Tøj" og endelig, Da Lissy Christensen stoppede, til "Hos Dorthea". Da de lukkede kom den til at stå tom, indtil der nu kommer barbershop.

I den bageste del af bygningen har blandt andet Give Avis og i en periode også Vejle Amts Folkeblad haft til huse. Da Give Avis flyttede til Østergade, flyttede Realmæglerne ind i en del af bygningen. Maiken Nørtoft er siden flyttet over på den anden siden af Vestergade. Det er i den del, de sidste to lejligheder skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce