Annonce
Danmark

Debat: Den klamme mand og den ærbare kvinde


Debat: Sjældent har jeg oplevet så megen bitterhed, had, hævn og åbenlys skadefryd udspille sig i det danske samfund, som i de sidste 14 dage.

Sjældent har jeg set, at medierne stort set har anlagt de samme kilder og virkemidler, der har medført en lemmingeffekt, hvor alle løber efter hinanden, der gør at fortolkningen af virkeligheden bliver mere og mere ensartet.

Alt er reduceret fundamentalistisk til en kultur af ”klamme mænd” eller en nypuritansk kultur af ”ærbare kvinde”, hvor sandheden måske er en hel anden. Magtkampe måske?

Annonce


Alt er reduceret fundamentalistisk til en kultur af ”klamme mænd” eller en nypuritansk kultur af ”ærbare kvinde”, hvor sandheden måske er en hel anden. Magtkampe måske? Situationen har medført, at selv en anstændig appel om, at også i moralske rettergange bør den formastelige have visse rettigheder mødes med foragt og betragtes som hørende hjemme på ”månen” og bliver udlagt som et forsvar for krænkerne i sexismesagerne.


Situationen har medført, at selv en anstændig appel om, at også i moralske rettergange bør den formastelige have visse rettigheder mødes med foragt og betragtes som hørende hjemme på ”månen” og bliver udlagt som et forsvar for krænkerne i sexismesagerne.

Ind i mellem har det givet associationer til Jan Guillous bog: ”Heksenes forsvarer”, der med udgangspunkt i hekseprocesserne i 1600-tallets Sverige viser massehysteriets mekanismer.

Hans Jørgen Bonnichsen. Arkivfoto

Jeg kan i den anledning blot minde om den norske Bjugn-sagen (92-94) om en pædagogs seksuelle overgreb mod et barn , men hvor massehysteriet greb om sig og inkluderede efterhånden sataniske sex-ritualer på afsidesliggende bondegårde med geder og svin. I alt 33 voksne blev mistænkt for overgreb på op til 60 børn i den lille bygd. Selv lederen af byens politi, den ansvarlige for efterforskningen, blev arresteret. Virakken mundede i sidste ende kun ud i en tiltale mod pædagogen for misbrug af 10 børn. Han blev frifundet.

Før jeg bliver lagt på hjul og stejle gentager jeg, at jeg er inderlig modstander af sexisme, og at jeg altid forbeholder mig retten til at blive klogere. Men hvis det alligevel skulle ske, så har jeg heldigvis en ven, der selv om han vender ryggen til mig. Han hedder Peter Plys, og minder mig om, at trods ondskab og problemer, er det vigtigt at tro på, at dagen i dag er ”vores yndlingsdag”, faktisk hverdag, der kan betegnes som ”i dag”.

Så uanset hvad, hvorhen vi går, og hvad der hænder undervejs, så vil han føre os hen til det fortryllede sted, der ligger langt inde bag skoven, hvor hele verden breder sig ud lige til den når himlen.

Det håber jeg ikke, at vi glemmer

Annonce
Annonce
Sport

DBU: Christian Eriksen er vågen efter kollaps

Annonce