Annonce
Børkop

Den kommende nye hal har lokale streger bag sig

Brian Mortensen er arkitekt, og manden fra Gårslev er med til at forme et projekt nærmest i baghaven, nemlig ombygningen af Gårslev Hallen. Foto: Mette Mørk

Gårslevhallen skal bygges om for millioner. Bag de nye tegninger står et københavnsk arkitektfirma. Og en lokal arkitekt, Ark Mortensen Arkitektur & Design, hvor arkitekt Brian Mortensen nu er godt i gang med næste led i arbejdet med at forme hallens nye fremtid.

Gårslev: Når man er arkitekt, så er man vant til at tegne streger. Sætte stregerne sammen på nye måder, og hvad angår den kommende nye version af Gårslevhallen, ja så kommer den til at stå på nogle lokale fødder, for den lokale arkitekt, Brian Mortensen, er nemlig manden, der nu skal få planerne til virkelighed.

- Det er arkitektfirmaet Keingart, der er totalrådgiver på projektet, men de har brug for en samarbejdspartner, der kan følge projektet på tætteste hold, og de henvendte sig til mig. Jeg skal stå for detailprojektering, tilsyn, lave udbudsmateriale og generelt sørge for, at detaljerne er helt på plads, siger 52-årige Brian Mortensen fra firmaet Ark Mortensen Arkitektur & Design.

Firmaet står bag en del byggerier rundt i landet, blandt andet en stor udvidelse hos Jesma Vejeteknik i Vejle, ombygning af Erritsø Idrætscenter, opførelsen af Arken ved Børkop Højskole samt knap 40 private huse i Gårslev. Og Brian Mortensen er meget glad for, at han er blevet en del af ombygningen af Gårslev Hallen.

- Det er jo i min baghave, så det betyder da noget ekstra, at jeg kan være med til at sætte mine streger på et helt lokalt projekt. Og det er blevet et helt fantastisk godt projekt. Det er meget spænderne at være en en del af, siger han.

Annonce

Det koster det

Prisen for udvidelsen og ombygningen af Gårslev Hallen løber op i 8,4 millioner kroner. Heraf støtter Vejle Kommune med 4,5 millioner kroner.Derudover støtter kampagnen 'Fitness for alle', som er et partnerskab bestående af Bevica Fonden, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet - Fitness, projektet med to millioner kroner. De resterende 1,9 millioner kroner skal finansieres via lån, og ved at hallen selv skyder penge i det.

Udvidelsen og ombygningen af hallen forventes at stå klar til efteråret.

Gårslev Hallen skal udvides, og den slags kræver en streg eller nærmere flere streger, inden byggeriet kan gå i gang. Foto: Mette Mørk

Lys, luft, lyd og layout

Faktisk havde Brian Mortensen i forvejen kigget nærmere på Gårslevhallens fremtid.

For hallens bestyrelse havde i forvejen drømme om en udvidelse og ændring af den 35 år gamle hal, og derfor havde Brian Mortensen tegnet på den vision. Men da hallen sidste år blev udvalgt til at være en "Fitness for alle-hal", hvor der skal tilbydes ligeværdig fitnessmulighed for folk med og uden bevægelseshandicap, blev der åbnet op for flere penge og større muligheder, og der skulle helt nye tegninger til.

- Da jeg ikke havde den viden, havde jeg jo selvfølgelig ikke den nye form for fitness-del med i mine tegninger, så de tegninger kunne ikke bruges. Det gav fin mening, at Keingart blev valgt, for de er specialister i netop det med at arbejde med bevægelse for alle. Hallen i Gårslev får nogle gode nye muligheder, som Keingart har været meget gode til at finde løsninger på. Personligt har jeg altid lagt meget vægt på luft, lyd, lys og layout, for når det går op i en enhed, så virker det. Og det kommer til at gå op i en enhed her i Gårslev. Det kommer til at løfte hallen, ja hele Gårslev, siger han.

Brian Mortensen er arkitekt fra Gårslev, og han har været med til at tegne Gårslev Hallen. Foto: Mette Mørk

Nu venter det praktiske

Nu er tegningerne så sat, og det mere praktiske arbejde med blandt andet projekteringen og udbudsmaterialet er i fuld gang.

- Nu er op til mig at få gjort de rette ting på den rette måde. Det har jeg meget erfaring i, blandt andet fra ombygningen af Vorbasse Fritidscenter, så jeg tager et skridt ad gangen. Det plejer jo at være den bedste måde at gøre det på, siger Brian Mortensen fra Ark Mortensen.

Det er planen, at den nye version af Gårslevhallen skal stå klar i slutningen af 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Efter bekymrede miner og bredside til politikerne: Vi tjekker Vejles gågade for tomme butikker

Vejle

Rockerrapperen A'typisk droppet fra plakat til koncert i Løget

Annonce