Annonce
Kommentar

Den lider nok Vejle-døden!

Med den anden hånd vælter man en bygning, hvor virksomheder indenfor lige netop det felt ville elske at være placeret.

Annonce

- Den lider nok lige så stille Vejle-døden!

Sådan lød det fra en god kollega, en af dem med historisk interesse, da vi på et redaktionsmøde – på behørig afstand af hinanden – snakkede om Posthusgrunden. Og der var en, der – igen – sagde, at man burde nu gøre noget for at bevare den gamle godsbanegård.

Og så var det, at den historie-interesserede kollega lettere kynisk udbrød: ”Ha - Den får da lov til lige så stille at lide Vejle-døden!!”

Underforstået, at hvis man vil af med en bygning, men godt ved, at det vil vække modstand, så lader man bare tiden gå og til sidst er skidtet så misligholdt, fyldt med rotter og overskidt af duer og flagermus, at man bare skal læne sig op af huset, så vælter det.

Jeg synes sådan set, at der er nogle gode tanker i det forslag, der nu er fremme. Men jeg savner, at man har gjort et forsøg med at bevare godsbanegården.

Med den ene hånd har man lavet nogle floromvundne formuleringer med tidens buzz-words, som f.eks. at man gerne vil have vidensarbejdspladser, og med den anden hånd vælter man en bygning, hvor virksomheder indenfor lige netop det felt ville elske at være placeret.

Det behøver NPV ikke engang en førsteårs spindoktor til at regne ud.

Lige nu er der røre om en anden gammel bygning i Vejle – eller rettere i Bredballe. Her vil en person rive en gammel villa ned på en udsigtsgrund. En flot gammel villa i en helt særlig stil med bindingsværk, tegnet af Vejle-arkitekten Søren Madsen Alrøe, der også har haft en finger med i spillet i Bygningen.

Jeg er nok bare et gammelt nostalgisk fjols – i hvert fald fjols kan jeg høre flere sige – men jeg har altid syntes, at det var så fin en villa at se på.

Det er muligt at jeg, hvis jeg skulle bo der, ville foretrække et moderne palads af glas med panorama-udsigt over fjorden. Men så vil det jo bare ligne alt muligt andet.

Og jeg synes – alvorligt talt – at vi skal passe på, at vores byer ikke kommer til at ligne hinanden alt for meget. Det er f.eks. godt, at man på havnen i Vejle har Fjordenhus og Bølgen til at sørge for, at området skiller sig ud fra alt andet byggeri. I Horsens har man f.eks. en diskussion om, at alt nybyggeri ligner hinanden på en prik.

Så var det jo også ugen, hvor der blev præsenteret en ny prognose, der viser, at vi bliver cirka 1000 flere vejlensere om året. Det er jo glædeligt, især hvis infrastrukturen følger med.

Om det er fordi vi er blevet for mange ved jeg ikke, men i hvert fald var der nogle, der mente, at man gik lige lovlig tæt på gågaden i Vejle, hvor der jo ellers er ensrettet færdsel. Det skyldtes, at nogle butiksejere havde været lige lovligt ivrige, da de kunne åbne igen og stillet rigtig mange ting ud på gågaden.

Så City Vejle måtte sende en besked fra politiet ud til medlemmerne med en venlig henstilling om ikke at fylde så meget.

Jeg kan nu godt forstå butikkernes længsel efter at få gang i handlen. Sådan tror jeg, at de fleste ville have handlet. Selvfølgelig skal regler overholdes, men man kan godt lige vist lidt forståelse.

Nu sender kommunen dagligt en vagt gennem gaden, der skal se til, at alt foregår som det skal.

Det er aftalt med en af de politisk ansvarlige for, at går rigtig til her i byen, den konservative Kim Hesel. Jeg ser lige for mig ham i vægter-uniform med morgenstjerne og hele udtrækket. Og morgenstjernen kunne jo udstyret ligesom en kvægstav med lidt strøm i enden. Så skal de dæleme nok rette ind.

Og meldingen er, at det hele nu glider rigtig godt.

Men husk nu i øvrigt at bruge dine lokale butikker.

Du vil vel også gerne have, at de er her på den anden side af corona-krisen,

Fortsat god søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce