Annonce
Jelling

Den lim, der binder huset sammen, er Guds ord

Ernst Hoffmann klippede snoren. Han er tidligere formand gennem et kvart århundrede for Indre Mission i Jelling. Foto: Jacob Due/Indre Mission
Indre Mission i Jelling har indviet deres nye menighedshus på Sydkrogen. Ernst Hoffmann klippede snoren, og så var der ellers kage og komik i de nye lokaler.

Jelling: Sydkrogen 4 hedder den nye adresse for Indre Mission i Jelling. Her står der et helt nyopført menighedshus på godt 500 kvadratmeter, og det hus blev indviet lørdag eftermiddag.

Omkring 170 mennesker kiggede forbi til den officielle åbning. Her holdt Mikael Jakobsen fra den lokale bestyrelse tale, hvor han blandt andet kom omkring byggeprocessen, der egentlig er gået relativ hurtig, eftersom det kun er halvandet år siden, den endelige beslutning om at bygge nyt blev taget.

Snoren blev klippet af Ernst Hoffmann, der er tidligere formand gennem et kvart århundrede, og han nåede i den forbindelse at nævne, at han håber, at historien og minderne fra det nu gamle hus på Bethaniavej flytter med over i de nye lokaler.

Annonce
Menighedshuset blev indviet i strålende vejr, så hoppeborgen udenfor var populær. Foto: Jacob Due/Indre Mission

Rummer alle

Det nye menighedshus har da også fået noget med fra det gamle. Frivillige kræfter i det kristne fællesskab har brugt mange aften- og weekendtimer de sidste måneder på blandt andet at flytte ting fra Bethaniavej til Sydkrogen, så der for eksempel hænger nogle velkendte billeder på væggene - sammen med en række nye fra rejsegilde og byggeprocessen.

Det skyldes ifølge Lone Mejlvang fra Jelling-afdelingens bestyrelse, at de gerne vil rumme alle i menighedshuset. Nye som gamle medlemmer, men også alle andre borgere fra Jelling.

- Det er vigtigt for os, at huset er for alle. Derfor ville vi også, at det blev bygget i ét niveau, så alle kan komme rundt, og at det blev åbent og lyst, så det også er indbydende for byen. Den lim, der så binder huset sammen, er Guds ord, siger Lone Mejlvang, der fremhæver, at det vigtigste for dem i Indre Mission i Jelling ikke er selve huset - men det, der sker i huset, og at man der kan samles om Guds ord på forskellige måder.

Kristen komiker gav show

Efter snoren var klippet, kunne gæsterne gå ind til et kæmpestort kagebord, de kunne få en rundvisning i de mere byggetekniske tanker bag huset, og så kunne de til sidst sætte sig til rette og høre 40 minutters stand up fra den kristne komiker Jakob Svendsen.

Fra Indre Missions hovedbestyrelse var Bo Knudsen med til indvielsen, og han kunne fortælle, at Jelling er en af mange afdelinger, der enten har bygget eller vil bygge nyt menighedshus i disse tider.

Dagen sluttede med fællesspisning, hvor 115 var med.

Taler og indslag var der selvfølgelig også flere af. Mikael Jakobsen fra den lokale bestyrelse holdt åbningstalen. Foto: Jacob Due/Indre Mission
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce