Annonce
Biler

Den mindste Mercedes-SUV går i højden

GLA-modellen bygger på samme nye platform som A-klassen og kommer både med for og firehjulstræk. Foto: Mercedes
Mercedes er snart klar med en ny generation af GLA, som bliver mere praktisk end den nuværende.
Annonce

Mindre personvogn og mere SUV. Det er nogle af nøgleordene for den nye generation af Mercedes GLA, som det tyske mærke snart løfter sløret før.

Den første generation har nemlig fået noget kritik for at være en livsstilsmodel frem for en praktiker. Det skyldes blandt andet en skrående A-stolpe og den coupéagtige afrunding. Det bliver der nu gjort noget ved i anden generation, som Mercedes har vist de første formummede billeder af.

Den får mere plads i kabinen og vokser i højden og får på den måde en mere regulær kabine, så vi mere nærmer os en gennempraktisk konkurrent som Volvo XC40. På den måde placerer GLA sig nu mere naturligt i modelprogrammet, hvor næste trin bliver den ligeledes kantede GLB, som snart lander herhjemme.

Den nye GLA bygger på samme MFA2-platform som den nye A-Klasse fra i fjor. Det betyder, at den får mulighed for de samme avancerede sikkerhedssystemer og en kabine med brede skærme på 10,25 tommer og det talestyrede MBUX-system.

Motorbestykningen ventes at blive den samme som i A-Klasse med mulighed for træk foran eller på alle fire hjul. Her er også lagt i ovnen til en hidsig Mercedes-AMG GLA45 med over 400 hk og en lidt mindre potent GLA35-model.

Den nye Mercedes GLA får en kabine, som bliver mere regulær, og den vokser i højden. Foto: Mercedes
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce