Annonce
Kultur

Den olympiske flamme bliver tændt på Jellinghøjene

Den olympiske ild tændes i Jelling på mandag, men selve De Rare Olympiske Lege foregår om fredagen på Vejle Atletikstadion, hvor der blandt andet skal dystes i boccia. Arkivfoto: Søren Gylling
En ny og rar version af de olympiske lege skydes i gang fra Jellinghøjene mandag formiddag.

Jelling: De Rare Olympiske Lege er navnet på et nyt initiativ i Vejle Kommune for folk med udviklingshæmning eller andre diagnoser.

Og ingen olympisk lege uden en olympisk ild. En ild, der selvfølgelig skal tændes fra et af kommunens mest populære vartegn, nemlig Jellinghøjene.

Det kommer til at ske mandag 9. september klokken 10. Her vil en viking tænde den olympiske ild, som efterfølgende føres videre til Give, Thyregod, Brejning og til sidst Vejle.

Det er deltagerne i De Rare Olympiske Lege, der står for at bære ilden fra by til by. Hvordan ilden bliver fragtet rundt, afhænger af den person, der skal bære, så derfor kan det ske på trehjulet cykel, i kørestol eller på andre måder.

Annonce

Flammens rute

  • Mandag: Flammen tændes på Jellinghøjene og ankommer om eftermiddagen til Bofællesskabet Højbo/Solsikken i Give
  • Tirsdag: Flammen er tilbage i Jelling og køres til Givskud og derefter Væksthuset i Thyregod
  • Onsdag: Flammen starter fra togstationen i Brejning og ender hos botilbuddet De 2 Gårde på Rønnevang.
  • Torsdag: Flammen kommer fra Rønnevang til Fuglekærgård og fortsætter videre til Papirfabrikken i Vejle midtby.
  • Fredag: Flammen fragtes fra Papirfabrikken til den officielle åbning af De Rare Olympiske Lege på Vejle Atletikstadion.

Borgmester står for åbningstale

Selve konkurrencedagen for De Rare Olympiske Lege foregår fredag 13. september på Vejle Atletikstadion fra klokken 10 til 12.

Her er der konkurrencer i racerunning, femkamp i atletik og femkamp i sjov atletik. Desuden også boccia og 4x100 meter løb samt forskellige kastediscipliner som roe- og støvlekast.

Borgmester Jens Ejner Christensen holder åbningstalen til De Rare Olympiske Lege, som fremover bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

En viking tænder den olympiske flamme fra en af Jellinghøjene. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Erhverv

Hundredvis af jakker i ny pop op-butik

Annonce