Annonce
Erhverv

Den omdiskuterede foderfabrik blev langt om længe godkendt, men...

Søren Peschardt har lært af sagen om foderfabrikken, at kommunen skal være yderst opmærksom på, hvilke typer projekter den sælger erhvervsjord til. Arkivfoto: Martin Ravn

Sagen skal en tur omkring byrådet efter ønske fra Enhedslisten. Det er helt i orden, fordi sagen har fyldt så meget, mener Søren Peschardt.

Jelling: Mandag gav et politisk flertal sit ja til den permanente miljøgodkendelse, som foderfabrikken European Protein har stræbt efter i flere år. Og så alligevel ikke helt: Enhedslisten ønsker som ventet og i lighed med sidste gang, sagen var til behandling, at få sagen afgjort i byrådssalen.

- Jeg kunne også have løftet sagen i byrådet, men nu vidste jeg, at det ville komme fra Enhedslisten. Jeg synes, det er helt fair, at sagen afgøres i byrådet i betragtning af, hvor meget den har fyldt i kommunen, hos naboerne og i medierne, siger Søren Peschardt (S). Han er formand for natur- og miljøudvalget.

Flertallet i udvalget fulgte indstillingen fra forvaltningen om at give godkendelsen. Der var afbud fra Folmer Kristensen (DF), mens Søren Peschardt (S), Alex Vejby Nielsen (S), Peder Hummelmose (V), Lars Schmidt (V) og Niels Clemmensen (V) stemte for godkendelsen. Lasse Egelund fra Enhedslisten var imod.

Fremover skal vi være yderst opmærksomme ved jordsalg på, hvad køber vil gøre med grunden. Her har det jo vist sig, at virksomhedens fremtidsscenarier ikke passede til området og lokalplanen.

Søren Peschardt

I byrådssalen

- Jeg tror og håber, at sagen bliver behandlet på det sidste byrådsmøde i år (13. december, red.). Det er en sag, der er så kompleks, at det ikke vil være rimeligt at give den videre til det næste byråd, hvor en fjerdedel af medlemmerne er nye, siger Søren Peschardt.

Er du lettet over, at sagen er stort set slut nu?

- Nej. Jeg har lært meget af den, blandt andet om lovens balance mellem erhvervsudvikling og hensynet til borgerne. Jeg ville på ingen måde have undværet den sag. Især ikke de seneste måneder, hvor fabrikken har haft en helt anden tilgang til at finde løsninger på lugtgenerne. Dét, jeg fik sagt for et par år siden om hokuspokusløsninger og om, at kulfiltre var den rigtige og kendte teknologi at bruge, viste sig at passe, konstaterer Søren Peschardt. Han glæder sig over, at fabrikken formentlig får en højere skorsten, der skulle mindske den lovlige lugt.

Synes du, at borgerne, der var her før fabrikken, er blevet behandlet rimeligt?

- Placeringen kommer fra teknisk udvalg. Natur- og miljøudvalget bliver kun indblandet, fordi miljøgodkendelsen af fabrikken bliver til en politisk sag. Selv om ingen måske vil tro på det, så har beboernes indspark gavnet sagen. Fremover skal vi være yderst opmærksomme ved jordsalg på, hvad køber vil gøre med grunden. Her har det jo vist sig, at virksomhedens fremtidsscenarier ikke passede til området og lokalplanen, siger Søren Peschardt.

Annonce

Fabrik er ikke smuk

På udvalgsmødet var politikerne enige om at bede teknisk udvalg sørge for, at lokalplanens bestemmelser bliver overholdt.

- Der skal skærmes af og plantes til, så fabrikken bliver mindre synlig. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg mener, at den på ingen måde er smuk. Kommunen kunne godt have stillet flere krav til udseendet af virksomheden, da der blev givet byggetilladelse. Det oplever jeg også, at fabrikken er indstillet på, men jeg kan da godt forstå, at den lige ville forbi den milepæl, som denne beslutning i udvalget trods alt er, siger Søren Peschardt.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Erhverv

Heste-succes: Stald Barok er rykket ind i eliten

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce