Annonce
Vejle

Den omvendte verden: Masser af frivillige - men ensomme ældre efterlyses

Ældresagens lokalafdeling i Vejle-Jelling har fået mange frivillige efter en tv-kampagne. Derfor søger lokalafdelingen nu ensomme ældre, der kan få glæde af en besøgsven eller et dagligt opkald. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Normalt efterlyser Ældresagen frivillige. Men i Vejle-Jelling er de frivillige hænder i overskud, og derfor efterlyser man flere, der har behov for en ven eller et dagligt telefonopkald.

Vejle: Det er den omvendte verden hos Ældresagens lokalafdeling Vejle-Jelling i denne tid.

Normalt efterlyser Ældresagen og mange andre foreninger frivillige, der kan bidrage i hverdagen. Men nu oplever lokalafdelingen så stor en opbakning af frivillige, at det er ensomme ældre, Ældresagen efterlyser i de to byer og deres opland.

- Vi har et positivt problem. Ældresagen har kørt en kampagne på tv, og den har fået rigtig mange til at melde sig som besøgsvenner. Vi har fået 20 nye frivillige og har 28 i forvejen, så der er næsten tale om en fordobling. Derfor søger vi nu ældre enlige, der gerne vil have en besøgsven, fortæller lokalafdelingens formand, Jens Jørgen Siersbæk.

Annonce

Vi har fået 20 nye frivillige og har 28 i forvejen, så der er næsten tale om en fordobling. Derfor søger vi nu ældre enlige, der gerne vil have en besøgsven.

Jens Jørgen Siersbæk, formand for Ældresagens lokalafdeling Vejle-Jelling

Kan blive besøgsvært

En besøgsven er en frivillig person, der kan være med til at bryde ensomheden for mennesker, der savner selskab.

- Hvis du er den, der engang imellem føler ensomhed eller savner en at snakke med om stort og småt, var det måske en ide at få besøg af en frivillig besøgsven, og du kan blive besøgsvært, siger lokalformanden.

Besøgsværten og besøgsvennen aftaler selv, hvor ofte de vil mødes og hvilke aktiviteter de kan og vil lave. Det kan være at gå en tur, tale om ugens begivenheder, spille kort eller blot hygge sammen.

Besøgsven har tavshedspligt

Besøgsvennen, der har tavshedspligt, udstyres med et identifikationskort fra Ældresagen.

- Måske et familiemedlem eller pårørende læser denne artikel og kender en, der kunne få glæde af en besøgsven, så kan I henvende jer til Yrsa Eriksen eller Rita Arndt, siger Jens Jørgen Siersbæk.

De kan kontaktes på henholdsvis tlf. 24 46 96 80 eller yc.eriksen@gmail.com og arndtrita@gmail.com eller tlf. 51 96 97 68.

Kan også ringes op

I 2019 satte lokalafdelingen gang i et nyt projekt med såkaldte tryghedsopkald, som man også gerne vil tilbyde flere, da afdelingen har overskud af frivillige "ringere".

- Vi havde fundet ud af, at mange ældre følte sig ensomme og gerne ville have kontakt til omverdenen. Det har vi mulighed for hver dag, idet vi har en flok af frivillige, som gerne vil ringe hver morgen mellem 8.30 og 9 og sige ”god morgen” og høre, om den ældre har det godt. Skulle telefonopkaldet ikke blive besvaret, er det den frivilliges opgave at sørge for, at der via brugerens på forhånd opgivne kontakter tilkaldes hjælp, fortæller Jens Jørgen Siersbæk.

Tilbuddet er gratis, og det er ikke nødvendigt at være medlem af Ældresagen for at tilmelde sig.

Interesserede eller pårørende kan kontakte Preben Hanghøj på prebenhanghoej@gmail.com eller tlf. 21 26 18 85, så vil han komme på besøg hos den ældre, gennemgå forudsætningerne for at være bruger samt lave en skriftlig aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce