Annonce
Vejle

Den sidste kop er drukket: Café i midtbyen lukker efter år med underskud - det gør ondt

Hanne Langvad Jensen (th) blev medejer af Café Kværn  i juli sidste år sammen med Rie Lundgren, som nu har valgt at lukke caféen i Paladspassagen. Foto: Mette Mørk
Rie Lundgren besluttede i weekenden at lukke Café Kværn i Paladspassagen permanent. Hun er ikke lykkedes med at finde en person til at overtage caféen, der har kørt med underskud i de første leveår.

Vejle: "Permanent lukket."

Det er status for caféen i Paladspassagen, Café Kværn, som ejer Rie Lundgren åbnede i Paladspassagen i foråret 2019.

På Facebook lagde ejeren tirsdag eftermiddag et opslag op, hvor hun forklarer baggrunden for lukningen af caféen.

Annonce

"De seneste år har været turbulente for Café Kværn. Udfordringer af såvel økonomiske som personalemæssig karakter er medvirkende årsag til, at jeg har truffet det svære valg at lukke caféen," skriver Rie Lundgren.

Nødt til at være realistisk

Torsdag og fredag sad en seddel i døren, som meddelte af caféen blot var lukket de dage, men mandag åbnede "kværnen" ikke som vanligt.

- Beslutningen har jeg truffet hen over weekenden, hvor jeg har haft mange overvejelser. Jeg er ikke god til at give op, og det gør ondt, at det er kommet dertil, men der er ikke noget at gøre. Jeg er nødt til at være realistisk og kigge på tallene, og jeg kan ikke være to steder på én gang, siger Rie Lundgren.

Det er ikke lykkedes at skabe en overskudsforretning i det lokale, caféen overtog fra Møllebageren i det daværende Mary's. Siden er shoppingcentret forvandlet til en åben passage, og caféen måtte klare sig gennem både ombygning i gaden og en corona-pandemi med tvungne lukninger.

Annonce

Lukker deres stamsted

- Jeg synes, vi havde skabt en rigtig hyggelig café. Og jeg har det skidt med at lukke den, for jeg ved hvor meget, den har betydet for rigtig mange. Mange gæster er kommet hver eneste dag, og det gør ondt, at jeg nu fjerner deres stamsted, siger Rie Lundgren.

Hun har forsøgt sig med flere konstellationer, efter at hun selv åbnede caféen i de tidligere bagerlokaler. Allerede dengang meldte hun ud, at hun var interesseret i at afhænde caféen enten helt eller delvist.

Jeg er ikke god til at give op, og det gør ondt, at det er kommet dertil, men der er ikke noget at gøre.

Rie Lundgren, ejer af Café Kværn

Caféejeren bor sammen med Orla Dambo, der er medejer af Boax Ejendomme, som ejer Paladspassagen. Derfor handlede det i første omgang om at holde liv i lejemålet og skabe en café, som andre kunne køre videre.

Annonce

Har ikke fundet den rette

I juli sidste år valgte Hanne Langvad Jensen, der i forvejen var ansat i caféen, at gå med i ejerskabet. Men corona'en og den fortsat for lille omsætning til at skabe overskud fik hende til at kaste forklædet, og siden har Rie Lundgren drevet Café Kværn på egen hånd, senest med Camilla Riis Skifter som daglig leder.

Men nu stod caféen igen uden leder, og Rie Lundgren har ikke selv mulighed for at stille sig bag disken. Nu tror hun ikke længere på, at hun kan finde den rette person til at overtage caféen.

- Nu har jeg forsøgt i over to år, men det er ikke lykkedes at finde en, som altid har drømt om at have sin egen café. En person, som gerne vil overtage den og lægge alle de timer i den, som der skal til, siger Rie Lundgren.

Annonce

Kender ikke åbningsdato

Hun er fuldt beskæftiget med åbningen af Paladspassagen Social Dining, som er blevet udskudt ad flere omgange.

Aktuelt er brandtilladelsen på stedet endnu ikke på plads, og derfor kan de ikke få en ibrugtagningstilladelse til det store spisested, som planlægges lidt længere henne ad passagen under glasoverdækningen.

Derfor kan Rie Lundgren og Orla Dambo, der ejer Social Dining, endnu ikke sætte en dato på, hvornår stedet åbner.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Sydøstjyllands Politi udpeger nattelivszoner i Vejle: Her må dømte ikke opholde sig i nattetimerne

Annonce