Annonce
Navne

'Den sikre styrmand' er død: Tidligere halbestyrer blev 81 år

"Man kan kun definere Poul som et dybt engageret menneske i andre folks trivsel, og for alle foreningsledere og sportsudøvere i Hedensted, Løsning, Øster Snede og omegn har han sat sig uudslettelige spor", lyder det i mindeordene om fhv. halbestyrer Poul Mathiassen, der også har været lokalformand i Radikale Venstre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Mindeord: Formand Michael Vagtholm Kristensen har på Hedensted Centrets vegne skrevet mindeord om fhv. halbestyrer Poul Mathiassen, Hedensted, der blev 81 år:

Det var med stor sorg, at vi mandag morgen modtog beskeden om tidligere halbestyrer Poul Mathiassens alt for tidlige død.

Poul gik bort fredag morgen efter kort tids sygdom, og vore tanker går til Jytte, Poppe og resten af familien.

Poul og Jytte i hallen - så ved de fleste, og alle over 45, at der er tale om Poul Mathiassen og hans kone, Jytte, der i over 30 år var indbegrebet af Det Østjyske Idrætscenter. Jytte i cafeteriet, med kaffe, fritter, sodavand og altid godt humør, og Poul som den sikre styrmand, fokus på økonomien, vedligeholdelsen og altid interesseret i de lokale foreningers trivsel.

Poul fik jobbet som den første halbestyrer i 1972 i den helt nye Østjyske Idrætshal. Ikke Hedensted, Løsning eller Sole Idrætshal, men den fælles idrætshal; og Poul (man kan ikke sige Poul, uden også at sige Jytte) skabte en levende, fælles base for alle de foreninger fra hele området, der ønskede at benytte hallerne til træning og kamp.

Foreningskulturen forandrede sig til en mere individuel kultur. Folk havde travlt og blev ikke længere hængende i cafeteriet, slet ikke efter at Jytte valgte at stoppe sit virke her.

Men Poul fulgte alligevel med tidens trend, da han var drivkraften bag det første fitnesscenter i de ledige lokaler i kælderen.

Der kom nyt liv i hallen og mere til, da svømmehallen også blev en del af det samlede center. Her kom nye kolleger til, og med Pouls faderrolle for centret var det ikke uden gnidninger, men alt fandt selvfølgelig et godt gænge.

Pouls politiske engagement i Radikale Venstre gav ham stor indsigt i den kommunale og regionale politik, hvilket han utvivlsomt har navigeret efter i sit utrættelige arbejde i idrætscentret.

Man kan kun definere Poul som et dybt engageret menneske i andre folks trivsel, og for alle foreningsledere og sportsudøvere i Hedensted, Løsning, Øster Snede og omegn har han sat sig uudslettelige spor.

Poul har gennemlevet en udviklingens tid i foreningslivet, fra de traditionelle idrætsgrene til fitness, hvor der både har været divisionshåndbold, Gasolin'-koncert (ja, det var dengang), julefrokoster, bankoshows, gymnastikopvisninger og kommunemesterskaber i hallerne.

Og hvor trist Pouls tidlige bortgang end er, så skal man huske, at han som en af få har deltaget i og oplevet en hel generations udvikling i noget af det vigtigste i Danmark, nemlig foreningslivet.

Tak for kampen Poul (og Jytte)!

Æret være Poul Mathiassens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Annonce