Annonce
Give

'Den sorte Diamant' skifter ejer: Sjællændere køber op på Give-egnen

"Den sorte Diamant" i Riis er placeret på Birkevej ved Gråbjerggård. Den blev ikke gjort færdig, mens AC Farming ejede den. Det bliver den nu. Arkivfoto: Jim Hoff
Familien Kjær Knudsen fra Allindemagle Landbrug ved Ringsted har købt fire ejendomme fra konkursboet efter AC Farming. Diamanten ved Riis var en del af AC Farmings store sats på såkaldt strømlinet storskalaproduktion af svin.

Riis: Ejendommen på Birkebækvej 6 i Riis med kælenavnet ”Den sorte Diamant” har fået ny ejere. Ejendommen var en del af selskabet AC Farming Kollund A/S, der blev taget under rekonstruktion i september 2018 og siden gik konkurs i november.

Nu har bobestyrerne solgt "diamanten". Det var skifteretten i Kolding, der erklærede AC Farming konkurs og udpegede to kuratorer til at bestyre boet, nemlig advokaterne Lars Hjortshøj Nielsen fra DLA Piper i Aarhus og Mads Danielsen fra Codex Advokater i Vejle.

Diamanten i Riis er solgt til familien Kjær Knudsen fra Ringsted. Familien har købt i alt fire ejendomme på Give-egnen fra konkursboet. Ud over Birkebækvej 6 drejer det sig om Birkebækvej 32, Grøndal og Højgård.

Køberne er et familieforetagende bestående af Peter Kjær Knudsen og hans tre sønner Kim Kjær Knudsen, Knud Kjær Knudsen og Anders Ferm-Knudsen.

- Det er fire fine ejendomme, der er har gode rammer for svineproduktion, og vi glæder os til at komme i gang, siger Kim Kjær Knudsen.

På de fire ejendomme i Riis ved Give er der plads til godt 3000 søer inklusiv produktion af smågrise op til 30 kilogram. Familien Kjær Knudsen driver i forvejen svineproduktion med knap 3000 søer og produktion af slagtesvin ved Ringsted.

Annonce

De nye ejere af "Den sorte Diamant"

  • Kim Lyng Kjær Knudsen, Allindemaglegård, Allindemaglevej 58 A, 4100 Ringsted.
  • Anders Puge Kjær Ferm-Knudsen.
  • Knud Puge Kjær Knudsen.
  • Peter Kjær Knudsen.

Ifølge gårdens hjemmeside dyrkes der på i alt 920 hektar. De er fordelt på fem ejendomme beliggende i kommunerne Ringsted, Holbæk og Lejre.

Der køres "femholdsskift" med vinterraps, vinterbyg, hvede, hvede og havre. For øjeblikket kører et forsøg, hvor andenårs-hveden erstattes med rug og triticale.

Svineproduktionen omfatter både produktion af smågrise og slagtesvin.

AC Farming A/S gik konkurs i september, blandt andet fordi tørken tog toppen af høsten, og smågriseprisen sank til under 300 kroner. Samtidig trak byggeriet af den moderne løbeafdeling og renovering af gamle stalde til i alt 1100 søer i Riis store veksler på selskabets økonomi.

Blandt andet havde AC Farming ubetalte regninger for 6,1 millioner kroner til byggefirmaet Gråkjær. Det resulterede i, at AC Farmings ejere selv begærede selskabet konkurs umiddelbart før rejsegildet på "Den sorte Diamant".

Selskabet var ejet af tidligere svinekonsulent Jan Rodenberg, landmændene Carsten Lund Thomsen og Jonas Juhl samt investoren Jan Daugaard Pedersen. De ejede hver 25 procent af selskabets aktier.

Kort efter konkursen af AC Farming A/S blev fem datterselskaber erklæret konkurs. Det sjette datterselskab, AC Farming Kollund A/S, blev erklæret under rekonstruktion i september. I november måtte kuratorerne dog kaste håndklædet i ringen og også erklære dette selskab konkurs.

I AC Farmings seneste årsregnskab var gælden gjort op til 351 millioner kroner. Egenkapitalen var opgjort til 33 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Vejle

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Annonce